ΑΕΚ-Ολυμπιακός: «Μοιρασμένη» η παράδοση με γηπεδούχο την Ένωση

Ο Ολυμπιακός πλέον μετρά εννέα αγώνες ως φιλοξενούμενος με την ΑΕΚ χωρίς ήττα.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: «Μοιρασμένη» η παράδοση με γηπεδούχο την Ένωση

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τρεις φορές την περσινή σεζόν με γηπεδούχο την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος, με την ισορροπία να επικρατεί στα αποτελέσματα τους, με μια νίκη των Κιτρινόμαυρων για το Κύπελλο, μια νίκη των Ερυθρολεύκων για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και μια λευκή ισοπαλία για τη διαδικασία των Stoiximan Playoffs.

Απόλυτη ήταν η ισορροπία και στα συνολικά παιχνίδια που έγιναν και στις δύο έδρες, με την Ένωση να έχει δύο νίκες, τον Ολυμπιακό άλλες δύο και να υπάρχει από μια λευκή ισοπαλία σε κάθε έδρα.

Ο Ολυμπιακός πλέον μετρά εννέα αγώνες ως φιλοξενούμενος με την ΑΕΚ χωρίς ήττα, επίδοση που είναι η καλύτερη στην ιστορία των ντέρμπι που έχουν διεξαχθεί σε επίπεδο Α’ Εθνικής/Super League από το 1959-60 και έπειτα.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Το «ερυθρόλευκο» πλάνο νίκης

Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ ως γηπεδούχος για το πρωτάθλημα είναι στις 24 Σεπτεμβρίου 2017 με 3-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Σε αυτές τις εννέα αναμετρήσεις από τότε μέχρι σήμερα υπάρχουν τέσσερις ισοπαλίες και πέντε νίκες του Ολυμπιακού.

Το δημοφιλέστερο σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι το 1-1 με δέκα εμφανίσεις, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ με εννέα παρουσίες, μαζί με τις λευκές ισοπαλίες (9 φορές). Τα δημοφιλέστερα σκορ στις νίκες του Ολυμπιακού είναι το 1-0 και το 2-1 με πέντε παρουσίες.

Ο Θωμάς Μαύρος με εννέα γκολ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ για τις αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ, ενώ στη δεύτερη θέση έχει σκαρφαλώσει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος έχει σκοράρει επτά φορές εκτός έδρας επί της ΑΕΚ. Ο Ντανιέλ Μπατίστα έχει τέσσερα γκολ, με τα δύο να είναι ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ και τα άλλα δύο με τα χρώματα του Ολυμπιακού.

67 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

22 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

24 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

21 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 78-80

Πηγή: slgr.gr