ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Το «ερυθρόλευκο» πλάνο νίκης

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει ετοιμάσει έναν Ολυμπιακό που θα επιτεθεί από παντού για να φύγει θριαμβευτής από το γήπεδο της ΑΕΚ.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Το «ερυθρόλευκο» πλάνο νίκης

Μπορεί να λέγεται διαχρονικά ότι στα μεγάλα ματς και στα ντέρμπι δεν παίζουν ρόλο οι τακτικές και πως μεγαλύτερη σημασία έχει η ψυχή που θα καταθέσουν οι ποδοσφαιριστές. Δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αλλά δεν είναι και απολύτως ακριβές αυτό.

Ειδικά σε ματς όπως το αποψινό στη Ν. Φιλαδέλφεια (21:30) η τακτική προσέγγιση των δύο προπονητών θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο ως προς την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μπορεί να μην έχει ανοίξει τα χαρτιά του στο 100% σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα της ενδεκάδας, αλλά έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του. Και οι προθέσεις του δεν είναι άλλες από το να εμφανίσει απόψε έναν Ολυμπιακό που θα μπει στον αγωνιστικό χώρο της Ν. Φιλαδέλφειας για να επιτεθεί. Να επιτεθεί από παντού για την ακρίβεια!

Ο Ισπανός τεχνικός στις τελευταίες δύο προπονήσεις έχει δώσει πολύ μεγάλη σημασία στο κομμάτι της δημιουργίας και της εκτέλεσης. Έχει ετοιμάσει έναν Ολυμπιακό που θα επιχειρήσει να «χτυπήσει» την ΑΕΚ από παντού. Και από τον άξονα, και από τα άκρα, και με βαθιές μπαλιές στην άμυνά της, και με στατικές φάσεις. Δούλεψε αρκετά το προηγούμενο διάστημα, γιατί έχει διαπιστώσει ότι η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που από τη μέση και μπροστά είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, αλλά ανασταλτικά έχει δώσει αρκετά δικαιώματα, έχοντας δεχτεί γκολ σε όλα της τα παιχνίδια και κυρίως δέχεται φάσεις! Αυτό κάτι δείχνει λοιπόν και είναι ένα στοιχείο που σίγουρα δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το ερυθρόλευκο τεχνικό τιμ.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδωσε ιδιαίτερο βάρος στα τελειώματα των φάσεων, γιατί οι παίκτες του αρκετές φορές στα προηγούμενα παιχνίδια έχουν σπαταλήσει ευκαιρίες που δεν έπρεπε να πετάξουν στον... κάλαθο των αχρήστων. Κι αν κόντρα στον Ατρόμητο ή την Λαμία μπορεί να συγχωρεθεί το συγκεκριμένο «λάθος», σε παιχνίδια όπως το σημερινό μπορεί να το πληρώσει. Άλλες επιθετικές αρετές έχουν ο Ατρόμητος και η Λαμία, διαφορετικές αρετές έχει η ΑΕΚ. Οπότε, σήμερα θα αναμένουμε έναν Ολυμπιακό που δεν θα επιδιώξει με αντεπιθέσεις να «χτυπήσει» τον «Δικέφαλο».

Αν η ΑΕΚ τον πιέσει και τον αναγκάσει να πάει κάποια μέτρα πιο πίσω, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το προβλέψει ο Μαρτίνεθ. Εμείς στεκόμαστε στο πλάνο του: Ένα πλάνο που λέει πίεση, κατοχή, κυκλοφορία, να βγαίνουν οι παίκτες του πρώτοι στις μονομαχίες, να κλείνουν αμέσως τους χώρους όταν χάνεται η μπάλα και να μην είναι μονότονοι στο δημιουργικό κομμάτι. Το γεγονός ότι έχει δώσει πολύ μεγάλη έμφαση σχεδόν όλη την εβδομάδα στον τρόπο με τον οποίο θα «τρυπήσει» την ΑΕΚ από κάθε σημείο του γηπέδου, δείχνει και τις διαθέσεις του για την αποψινή μάχη της Ν. Φιλαδέλφειας.

Συν τοις άλλοις, περιμένει πολλά από τους παίκτες του στις στατικές φάσεις. Δείχνει η ομάδα του λιμανιού ότι είναι καλοδουλεμένη στον συγκεκριμένο τομέα, βγάζει όλο και διαφορετικές κομπίνες από παιχνίδι σε παιχνίδι και αναμένεται να δούμε απόψε τι άλλο έχει σκαρφιστεί ο Μαρτίνεθ, ώστε να μπερδέψει τους αμυντικούς της ΑΕΚ και να τους προκαλέσει προβλήματα.