Ολυμπιακός: Οι 3,5 χρονιές του Ποντένσε στην Premier League (vids)

Ο Ντάνιελ Ποντένσε προέρχεται από 101 παιχνίδια με τη φανέλα της Γουλβς, στην οποία ήταν εν δυνάμει βασικός έως και την περασμένη σεζόν!

Ολυμπιακός: Οι 3,5 χρονιές του Ποντένσε στην Premier League (vids)

Η αλήθεια είναι ότι όταν είχε ακουστεί για πρώτη φορά στις αρχές Αυγούστου, ότι ο Ντάνιελ Ποντένσε δεν υπολογίζεται από τον νέο προπονητή της Γουλβς, τον Γκάρι Ο’ Νιλ, είχε ως αποτέλεσμα να προκύψουν αρκετά αρνητικά σχόλια στον τοπικό Τύπο. Σχόλια που ήταν εναντίον του προπονητή!

Βλέπετε, ο Ντάνιελ Ποντένσε ήταν ένας ποδοσφαιριστής που αποτελούσε ένα από τα «βαριά χαρτιά» των «λύκων» έως και την περασμένη σεζόν. Με 37 ματς ολοκλήρωσε άλλωστε την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Μόνο λίγα δεν τα λες. Μάλιστα στα 21 εξ αυτών, ο Πορτογάλος άσος του Ολυμπιακού είχε πάρει φανέλα βασικού και στα υπόλοιπα 16 είχε περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε γενικές γραμμές η απόφαση του Γκάρι Ο’ Νιλ να τον στείλει να κάνει προπόνηση με τους υπόλοιπους «κομμένους» της Γουλβς, προκάλεσε έναν «ντόρο» στα ποδοσφαιρικά στέκια του Γουλβερχάμπτον.

Ο Ποντένσε από την πλευρά του το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα φύγει από το «Molineux» και θα επιλέξει εκείνος σε ποια ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του. Και τί έγινε που ήρθαν οι Άραβες και πρόσφεραν πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ στη Γουλβς; Ο Ποντένσε είχε αρχίσει τις τελευταίες μέρες να στέλνει μηνύματα στους «λύκους» ότι επιθυμία του είναι να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Κι επέστρεψε...

Οι Πειραιώτες στο παρελθόν έχουν «καεί» αρκετές φορές από «δικά τους παιδιά» που επέστρεψαν μετά από χρόνια για να κλείσουν την καριέρα τους στο λιμάνι.

Ο Ποντένσε είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Είναι 28 ετών, έχει κάμποσα χρόνια ποδοσφαίρου σε υψηλό επίπεδο και συν τοις άλλοις δεν προέρχεται από κάποιον τραυματισμό. Το ξαναλέμε: Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε σε 37 παιχνίδια. Μάλιστα, είχε 6 γκολ και 1 ασίστ.

Σε γενικές γραμμές τα 3,5 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της Γουλβς βρισκόταν συνεχώς στην πρώτη γραμμή των επιλογών των προπονητών του.

Ο Πορτογάλος μετακόμισε από τον Ολυμπιακό στη Γουλβς τον Ιανουάριο του 2020. Η μοίρα τού έπαιξε ένα περίεργο παιχνίδι, αφού επτά μήνες αργότερα οι Πειραιώτες ταξίδεψαν στο Γουλβερχάμπτον για να δώσουν τον επαναληπτικό για τη φάση των «16» του Europa League. Θυμίζουμε ότι το παιχνίδι είχε γίνει καλοκαίρι και όχι τον Μάρτιο του 2020 λόγω του κορονοϊου.

Ο Ποντένσε λοιπόν ήταν εκ των πρωταγωνιστών της Γουλβς σε εκείνο το νικηφόρο 1-0 των Άγγλων, αφού εκείνος ήταν που κέρδισε το πέναλτι από τον Μπόμπι Αλέν. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2019-20, ο Πορτογάλος είχε 1 γκολ και 3 ασίστ σε 9 παιχνίδια.

Την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2020-21, πήρε περισσότερα παιχνίδια στα πόδια του. Για την ακρίβεια, το «κοντέρ» έγραψε 25 με 3 γκολ και 2 ασίστ. Το 2021-22 είχε 30 ματς με 6 γκολ και 3 ασίστ. Όσο περνούσαν τα χρόνια δηλαδή βελτίωνε τους αριθμούς του μέχρι που ήρθε η περσινή του παρουσία με τα 37 παιχνίδια, τα 6 γκολ και τη 1 ασίστ.

Δίχως αμφιβολία λοιπόν, ήταν απόλυτα επιτυχημένη η θητεία του στο Γουλβερχάμπτον και στα «σαλόνια» της Premier League, καθώς αποτέλεσε βασικό γρανάζι των «λύκων» από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Μάιο του 2023.