Τέλειωσε ο «βραχνάς» με τους Αφρικανούς στον Ολυμπιακό

Υπάρχει από φέτος μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια που έχει περάσει στα… ψιλά για με το Κόπα Άφρικα συγκριτικά με τις προηγούμενες σεζόν. Γιατί οι Χασάν, Καμαρά, Σισέ και Μεριά δεν θα απουσιάσουν Ιανουάριο-Φεβρουάριο από τις υποχρεώσεις των «ερυθρολεύκων».

Τέλειωσε ο «βραχνάς» με τους Αφρικανούς στον Ολυμπιακό

Η τελική φάση του Κόπα Άφρικα είναι προγραμματισμένη για το 2019. Ο Ολυμπιακός έχει στο ρόστερ του τέσσερις Αφρικανούς που οδεύουν με τις Εθνικές τους ομάδες ολοταχώς για την τελική φάση του τουρνουά.

Ο λόγος για τους Χασάν, Καμαρά και τους Σισέ – Μεριά που σκόραραν σήμερα στα παιχνίδια που έδωσαν με τις φανέλες της Σενεγάλης και της Τυνησίας αντίστοιχα.

Κάθε φορά λοιπόν που πλησίαζε η τελική φάση του Κόπα Άφρικα σήμανε συναγερμός σε όλες τις ομάδες που είχαν διεθνείς Αφρικανούς, καθώς ήταν υποχρεωμένες να τους χάνουν κάθε Γενάρη και κάθε Φλεβάρη που διεξαγόταν η κορυφαία διοργάνωση της «Μαύρης Ηπείρου».

Από το 2019 όμως αλλάζουν τα πράγματα… Η Αφρικανική Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία δέχτηκε πολλές πιέσεις από κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπς για το γεγονός ότι μεσούσης της σεζόν έχαναν αρκετούς ποδοσφαιριστές από τις υποχρεώσεις τους είτε στις εγχώριες διοργανώσεις, είτε στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Οι παίκτες εξαφανίζονταν για δύο μήνες και αναγκάζονταν τον Ιανουάριο κάποιες από τις ομάδες να προχωρούν σε μεταγραφικές κινήσεις για να καλύψουν προσωρινά τα κενά που άφηναν οι Αφρικανοί που έτρεχαν στο Κόπα Άφρικα.

Από το 2019 λοιπόν δεν υπάρχει πλέον αυτό το άγχος, καθώς η τελική φάση του τουρνουά αποφασίστηκε από τώρα και στο εξής να διεξάγεται το καλοκαίρι ανά δύο χρόνια. Το Κόπα Άφρικα του 2019 θα γίνει 15 Ιουνίου με 13 Ιουλίου στα γήπεδα του Καμερούν, ενώ το ίδιο ισχύει και για το τουρνουά του 2021 που θα γίνει στην Ακτή Ελεφαντοστού και για αυτό του 2023 που θα πραγματοποιηθεί στην Γουινέα.

Το πρόβλημα που θα έχει ο Ολυμπιακός, θα είναι ότι δεν θα έχει στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία τους Καμαρά, Σισέ, Μεριά και Χασάν (εφόσον ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του από την Μπράγκα).

Είναι προτιμότερο φυσικά να μην τους έχει στο Ζέεφελντ από το να μην τους είχε τον Γενάρη και τον Φλεβάρη, σε μία περίοδο που το πρωτάθλημα θα… έκαιγε! Τέλος λοιπόν ο «βραχνάς» με τα Κόπα Άφρικα του Ιανουαρίου και του Φεβρουάριου, με τους τέσσερις Αφρικανούς του Ολυμπιακού να είναι κανονικά στη διάθεση του Πέδρο Μαρτίνς σε ένα δίμηνο που το πρόγραμμα μεταξύ άλλων έχει τα ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.