Πως έζησε ο διαιτητής Κριστόφερσεν το ματς ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Λίγες μέρες μετά την παρουσία του στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Super League, ο Μαντς-Κρίστοφερ Κριστόφερσεν μίλησε στους συμπατριώτες του για την εμπειρία του στο ΟΑΚΑ.

Πως έζησε  ο διαιτητής Κριστόφερσεν το ματς ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Εκείνο που φάνηκε να εντυπωσιάζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τον Δανό ρέφερι ήταν η ισχυρή παρουσία της αστυνομίας ακόμη και μέσα στα αποδυτήρια.

Αρχικά, ο Κριστόφερσεν ανέφερε στην ιστοσελίδα «Tipsbladet»: «Είχαμε αποφασίσει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι ως ένα οποιοδήποτε ευρωπαϊκό ματς. Πήγαμε από την προηγούμενη μέρα εκεί. Υπήρξαν κάποια πράγματα διαφορετικά. Για παράδειγμα όταν πήγαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, μία αστυνομική διμοιρία σχημάτισε έναν ανθρώπινο ζυγό. Οι παίκτες της ΑΕΚ έπρεπε να πάνε ευθεία και του Ολυμπιακού στα δεξιά. Αισθάνθηκα ότι το επίπεδο ασφάλειας ήταν κάπως υψηλότερο και πιο ορατό από το παιχνίδι που διηύθυνα στην Ουγγαρία πριν τρεις εβδομάδας, στο Βίντι-Μπάτε Μπορίσοφ»..

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε και στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο: «Δεν υπήρχαν οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, παρά μόνο των γηπεδούχων, αλλά δημιούργησαν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα. Η μία πλευρά ήταν γεμάτη βεγγαλικά, αλλά δεν δημιούργησαν πρόβλημα την ώρα του αγώνα. Τη στιγμή που σκόραρε η ΑΕΚ, υπήρξαν τέτοιοι πανηγυρισμοί, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ακούσουμε τι λεγόταν στην ενδοεπικοινωνία για μερικά λεπτά»!

Για το αν ένιωσε οποιαδήποτε πίεση κατά το διάστημα της παρουσίας του στη χώρα μας, ο 35χρονος ρέφερι, δήλωσε: «Όχι, καθόλου. Ήμασταν έξω για φαγητό το προηγούμενο βράδυ και δεν συνέβη το παραμικρό. Ήμασταν εγώ, οι δύο βοηθοί μου, ο Έλληνας τέταρτος διαιτητής και ο υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας. Υπάρχει μεγάλη πίεση στους διαιτητές εκεί (σ.σ. στην Ελλάδα). Έτσι ήταν πολύ ικανοποιημένοι που δέχτηκαν άλλες ομοσπονδίες την πρόσκληση, όπως και το γεγονός ότι τα πήγαμε καλά (σ.σ. στη διαιτησία του αγώνα)».

Πηγή: enikos.gr