Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 2-0: Η κριτική των «ερυθρόλευκων»

Διαβάστε την κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στη νικηφόρα πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα με τον Πανσερραϊκό (2-0).

Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 2-0: Η κριτική των «ερυθρόλευκων»

ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια επέμβαση. Στη δε φάση του πέναλτι έπεσε στη σωστή πλευρά με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

ΡΟΝΤΙΝΕΪ: Πήρε πολλές προσπάθειες από τα δεξιά στο πρώτο ημίχρονο, με τις περισσότερες εξ αυτών να μην είναι αποτελεσματικές. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Έδωσε την ασίστ στον Μπιέλ, εκείνος ήταν που τροφοδότησε τον Φορτούνη στο κερδισμένο πέναλτι και σε γενικές γραμμές ήταν από τους κορυφαίους του β’ ημιχρόνου.

ΡΕΤΣΟΣ: Σταθερός στις επεμβάσεις του. Είχε μια – δυο κακές μεταβιβάσεις της μπάλας, δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι κέρδισαν κάποια επίθεση οι φιλοξενούμενοι. Πατάει καλά ο Παναγιώτης.

ΝΤΟΗ: Ο Γούλερι που μπήκε στο δεύτερο μέρος βγήκε μια φορά στην πλάτη του και ουσιαστικά ήταν εκείνος που ανάγκασε τον Ντόη να είναι περισσότερο στην «τσίτα» συγκριτικά με τον Άλεξιτς.

ΡΑΜΟΝ: Πήρε κάποιες προσπάθειες από τα αριστερά, δίχως όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε ρηχά νερά η παρουσία του και δικαίως αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο.

ΚΑΜΑΡΑ: Εκείνος ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στη φάση του πέναλτι του Πανσερραϊκού. Στο πρώτο ημίχρονο δοκίμαζε το πόδι του από μακρινή απόσταση με φιλόδοξα και πολύ άστοχα σουτ, ενώ στο δεύτερο μέρος ανέβασε την απόδοσή του βοηθώντας δημιουργικά. Δεν έπιασε πάντως τα στάνταρ απόδοσης των αγώνων με την Γκενκ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είχε μια καλή κάθετη πάσα στον Μπιελ στη μεγάλη ευκαιρία του 25’, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Φάνηκε ότι του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός.

ΜΠΙΕΛ: Στο δεύτερο μέρος ανέβασε για τα καλά την απόδοσή του και το γεγονός ότι είχε την ψυχραιμία να στοπάρει και να πλασάρει για το 1-0 σε κρίσιμο σημείο, είναι κάτι που θα πρέπει να του πιστωθεί. Αυτό που λείπει από τον Ισπανό είναι το να έχει υψηλότερη ένταση στο παιχνίδι του.

ΚΑΡΒΑΛΙΟ: Ναι μεν είχε το δοκάρι στο 9’, αλλά είναι το τρίτο ματς που δεν δικαιώνει τον προπονητή του που εξακολουθεί να τον βάζει βασικό.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Είχε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να ανοίξει το σκορ, αλλά δεν τα κατάφερε. Του βγήκε η κούραση από τα ματς του Γκενκ.

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: Ήταν δραστήριος, σημείωσε το δεύτερο γκολ από το σημείο του πέναλτι, όμως, από τον Μαροκινό περιμένει περισσότερα ο Μαρτίνεθ. Ήταν μέσα στις φάσεις πάντως, αλλά δεν είχε τις καλύτερες επιλογές στα τελειώματα. Δεν ήταν αρνητικός σε καμία περίπτωση, όμως, πάντοτε οι απαιτήσεις για τον Γιουσέφ είναι μεγάλες.

ΚΙΝΙ: Στάθηκε πολύ καλύτερα στο αριστερό άκρο της άμυνας από τον Ραμόν. Πήρε και αρκετές πρωτοβουλίες δημιουργικά.

ΣΚΑΡΠΑ: Έδειξε ότι είναι ένας ντελικάτος ποδοσφαιριστής που έχει στο DNA του την κάθετη πάσα, το ξαφνικό σουτ με το αριστερό, βλέπει συνεχώς μπροστά και πάντοτε κοιτάζει να δημιουργεί ρήγματα με κοφτερές μπαλιές. Κάποιες φορές του βγήκε το παιχνίδι, κάποιες άλλες όχι. Έδειξε ορεξάτος και εκείνο που μας άρεσε είναι ότι δεν φοβάται να σουτάρει έξω από την περιοχή. Και σε ορισμένες περιπτώσεις σούταρε καλά! Υπήρχαν και στιγμές που τα σουτ του ήταν απογοητευτικά.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και όπως κάνει σχεδόν σε όλα τα ματς, από τα φιλικά έως τα επίσημα, έδειξε ότι είναι στη λίστα των παικτών που είναι υπεραπαραίτητοι στον Ολυμπιακό. Μεταξύ άλλων κέρδισε το πέναλτι για το 2-0 και προσπάθησε αρκετές φορές να συνεργαστεί με τον Σκάρπα.

ΕΛ ΚΑΑΜΠΙ: Γέμισε την περιοχή του Πανσερραϊκού με την παρουσία του, είχε μία χαμένη κεφαλιά και βοήθησε από την πλευρά του στο να ανακατέψει την αντίπαλη άμυνα. Ακόμα θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί.

ΙΜΠΟΡΑ: Μπήκε σε ένα χρονικό σημείο που ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς. Είχε κάποιες καλές και ψύχραιμες μεταβιβάσεις της μπάλας. Μέχρι εκεί…