Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 2-0: Αποστολή εξετελέσθη με… λαχτάρα!

Ο Ολυμπιακός που είχε αριθμητικό πλεονέκτημα από το 4’, είδε τον αξιόμαχο Πανσερραϊκό να χάνει πέναλτι στο 54’, αλλά στο τέλος χάρη στα τέρματα των Μπιέλ (63') και Ελ Αραμπί (87' πέν) πήρε το τρίποντο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα για τον Σκάρπα

Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 2-0: Αποστολή εξετελέσθη με… λαχτάρα!

Ο Ολυμπιακός είναι ακόμη στο χτίσιμο. Στο χτίσιμο βεβαίως είναι και ο Πανσερραϊκός. Στο άδειο Καραϊσκάκη οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν με τίποτα να σκεφτούν ότι θα πέταγαν βαθμούς με αντιπάλους τα νεοφώτιστα «λιοντάρια». Αν και είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 4’ λόγω της αποβολής του Χάγεκ, ο Ολυμπιακός είδε τον Πανσερραϊκό να μην ανοίγει το σκορ στο χαμένο πέναλτι του Άλεξιτς στο 54’ και ουσιαστικά να λυτρώνεται από το... οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη. Εν τέλει επικράτησε με 2-0 χάρη στο φουλ επιθετικό σχήμα που παρέταξε ο Μαρτίνεθ στο β’ μέρος και τα γκολ των Μπιέλ (63’) και Ελ Αραμπί (87’, πέν.). Ο Γκουστάβο Σκάρπα έκανε το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα και έδειξε αρκετά δραστήριος.

ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΜΑΡΤΙΝΕΘ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αποφάσισε πέντε παίκτες που είχε ξεκινήσει στο Βέλγιο, να τους κρατήσει στον πάγκο. Ο λόγος για τους Φρέιρε, Κίνι, Ιμπόρα, Φορτούνη και Ελ Κααμπί. Πήγε σε ένα κλασικό 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Ροντινέι και Ραμόν στα δύο άκρα της άμυνας, τους Ρέτσο και Ντόη στο κέντρο της άμυνας, τους Μαντί Καμαρά και Αλεξανδρόπουλο στα χαφ, τους Μασούρα και Μπιέλ στα άκρα της επίθεσης και τον Καρβάλιο τρίτο χαφ πίσω από τον Ελ Αραμπί. Ο Πάμπλο Γκαρσία από την πλευρά του επέλεξε κι εκείνος το 4-2-3-1. Ο Χόβαν στα γκολπόστ, στην τετράδα της άμυνας οι Ντανκερλούι, Γκοτζαμανίδης, Χάγιεκ και Πεταυράκης, στα χαφ οι Θυμιάνης και Στάικος, ενώ οι Πηλέας, Μούργος και Χατζηστραβός πλαισίωναν τον φορ Άλεξιτς.

ΜΕ ΔΕΚΑ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ, ΑΝΟΥΣΙΟΙ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ

Ιδανικό σενάριο για τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς ο Χάγιεκ είδε στο 4’ την κόκκινη κάρτα μέσω VAR και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Θα περίμενε λοιπόν κάποιος ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν καταιγιστικός. Αμ δε… Ναι μεν είχε το δοκάρι με τον Ζοάο Καρβάλιο στο 9’, μία καλή φάση στο 21’ με το σουτ του Μασούρα πάνω από τα δοκάρια και τη διπλή ευκαιρία στο 25’ (πλασέ Μπιέλ, απόκρουση Χόβαν και από τη γραμμή του άουτ σε κενή εστία ο Μασούρας πάσαρε αντί να πλασάρει) και στο 26’ (κεφαλιά Ελ Αραμπί άουτ), αλλά στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός δεν έδειξε δημιουργικά κάτι το ιδιαίτερο απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Ο Πανσερραϊκός αμυνόταν μαζικά, επιχειρούσε με τον Στάικο ή τον Χατζηστραβό να διεκδικήσει τις πιθανότητες για ένα γκολ σε αντεπιθέσεις, όμως, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που είχαν τον έλεγχο. Έναν ανούσιο όμως έλεγχο. Λίγα πράγματα ο Καρβάλιο δημιουργικά για ακόμη μία φορά, καθώς ξέχωρα από τη φάση του δοκαριού δεν είχε να επιδείξει τίποτε άλλο στο πρώτο 45λεπτο. Ο Μαντί Καμαρά δεν βοήθησε ιδιαίτερα επιθετικά, ενώ και ο Αλεξανδρόπουλος είχε την πάσα στον Μπιέλ στο 25’ και όχι κάτι άλλο. Ο Πανσερραϊκός έκλεινε τους χώρους από τον άξονα και υποχρέωνε τον Ολυμπιακό να μεταφέρει το παιχνίδι του στα άκρα, με τους Ροντινέι – Μπιέλ από τα δεξιά και τους Ραμόν – Μασούρα από τα αριστερά να επιδίδονται σε ρεσιτάλ άστοχων γεμισμάτων. Οι αμυντικοί των «λιονταριών» σταμάτησαν το 90% από τις σέντρες που επιχείρησαν οι Πειραιώτες και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο 0-0 στην ανάπαυλα.

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ, ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ Ο ΜΑΡΤΙΝΕΘ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΜΠΙΕΛ

Ποιος να το φανταζόταν! Ο Πανσερραϊκός με δέκα παίκτες από το 4’ να φτάνει κοντά στο 0-1 και σε ένα χρονικό διάστημα που ο Μαρτίνεθ έβαλε σχεδόν όλα τα επιθετικά του όπλα. Πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο και τον Σκάρπα, και τον Ελ Κααμπί αντί των Καρβάλιο και Μασούρα, γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 έχοντας αριστερά τον Σκάρπα και τον Μαροκινό δίπλα στον Ελ Αραμπί και άρχισε να πιέζει ασφυκτικά. Εντούτοις, ο Πανσερραϊκός ήταν εκείνος που είχε την πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο. Και τι ευκαιρία κιόλας ε; Χαμένο πέναλτι στο 54’! Μέσω VAR το έδωσε σωστά ο Παπαδόπουλος σε χέρι του Μαντί Καμαρά από κεφαλιά του Γκοτζαμανίδη. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Άλεξιτς που σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη και κάπως έτσι παρέμεινε το 0-0 και οι καρδιές των γηπεδούχων στη θέση τους. Τέσσερα λεπτά αργότερα μπήκε ο Φορτούνης αντί του Αλεξανδρόπουλου και έγινε ακόμη πιο επιθετικός ο Ολυμπιακός. Τελικά, κατάφερε στο 63’ μετά από ωραία σκέψη του Ροντινέι και υποδειγματική εκτέλεση του Μπιέλ να ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό και να αποκτήσουν ψυχολογία οι παίκτες του Μαρτίνεθ.

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΩΣΕ» Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΚΑΡΠΑ

Ο Ολυμπιακός ηρέμησε μετά το 1-0, κυκλοφόρησε ακόμη καλύτερα την μπάλα, έγινε πιο επιθετικός, ο Σκάρπα δοκίμασε αρκετές φορές το αριστερό του πόδι και στο τέλος χάρη σε ένα πέναλτι που κέρδισε ο Φορτούνης, κλείδωσε το τρίποντο στο 87’ με το εύστοχο χτύπημα του Ελ Αραμπί από την άσπρη βούλα. Αρκετά επιθετικός λοιπόν ήταν ο Ολυμπιακός αμέσως μετά το γκολ του Μπιέλ στο 63’ απέναντι σε έναν Πανσερραϊκό που κατέθεσε την ψυχή του και έδειξε ικανός για σοβαρές ζημιές στους «ερυθρόλευκους». Το πάλεψε, έβαλε δύσκολα, αλλά στο τέλος έφυγε με την ανάμνηση της καλής εικόνας και μεγάλης προσπάθειας για να φύγει με βαθμό από το άδειο Καραϊσκάκη.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 2-0

Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Σκόρερ: 63’ Μπιέλ, 87’ πέν. Ελ Αραμπί

Κίτρινες: 33’ Καρβάλιο, 48’ Ρέτσος, 59’ Σκάρπα

Κόκκινη: 4’ Χάγιεκ

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ραμόν (46’ Κίνι), Καμαρά (76' Ιμπόρα), Αλεξανδρόπουλος (58’ Φορτούνης), Μπιέλ, Καρβάλιο (46’ Σκάρπα), Μασούρας (46’ Ελ Κααμπί), Ελ Αραμπί

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Γκοτζαμανίδης, Χάγιεκ, Πεταυράκης, Ντανκερλούι, Πηλέας (75’ Μασκανάκης), Θυμιάνης, Στάικος (75’ Ουεντραογκό), Μούργος (38’ Τόμας), Χατζηστραβός (59’ Αυλωνίτης), Άλεξιτς (59’ Γούλερι)