Η δικαίωση με τον Γιαννιώτη

Δεν είχε άγχος ο 26χρονος γκολκίπερ μετά τα όσα συνέβησαν με τον ΠΑΟΚ, με τον Μαρτίνς να υψώνει “ασπίδα” προστασίας πάνω του την περασμένη εβδομάδα.

Η δικαίωση με τον Γιαννιώτη

Αν ήταν άλλος στη θέση του, μπορεί να τον έπαιρνε από κάτω. Ο Ανδρέας Γιαννιώτης όμως είναι ένας τερματοφύλακας που σε όλες τις φάσεις, καλές ή κακές, της καριέρας του στον Ολυμπιακό, έδειχνε να τις αντιμετωπίζει με ψυχραιμία.

Ακόμα και πέρσι που έπιασε λιμάνι την τελευταία μέρα ο Προτό και ο Γιαννιώτης έμεινε ελεύθερος και πήγε στον Ατρόμητο, είχε πεισμώσει σε τέτοιο βαθμό που το έλεγε ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφε στον Ολυμπιακό ως ο “Νο1”.

Αποφασίστηκε λοιπόν να γυρίσει στον Πειραιά και να πάρει τα γάντια του βασικού πριν από μερικούς μήνες. Όλα έβαιναν καλώς μέχρι που ήρθε η άτυχη στιγμή με τον ΠΑΟΚ.

Με το που ολοκληρώθηκε το ματς πήγε μπροστά στο πέταλο των οργανωμένων και ζήτησε “συγγνώμη”. Αμέσως ξεκίνησε μία ολόκληρη συζήτηση για το αν έπρεπε να συνεχίσει ο Ολυμπιακός με τον Γιαννιώτη στα γκολπόστ ή να πάει με τον Σα.

Ο Πορτογάλος προτιμήθηκε στο Μιλάνο, είχε μία πειστική εμφάνιση και δόθηκε μία εντύπωση ότι είχε κάποιες πιθανότητες (λιγοστές η αλήθεια είναι) να ξεκινούσε και κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Μαρτίνς όμως είχε πάρει ήδη τις αποφάσεις του. Δεν είχε μπει στη διαδικασία τέτοιου διλήμματος. Το είχε πει και στον Γιαννιώτη ότι θα τον στηρίξει, είχε υψώσει μία “ασπίδα” προστασίας και τελικά ο Ανδρέας τον δικαίωσε στο ματς με την “Ένωση”, όποτε τέλος πάντων χρειάστηκε να φωνάξει “παρών”.

Ειδικά στη φάση του Λιβάγια στο 14' με το χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία, ο Γιαννιώτης επιβεβαίωσε με την απόκρουσή του τα όσα περιγράφουμε παραπάνω. Ότι δεν ήταν καθόλου επηρεασμένος απ' όσα συνέβησαν επτά βράδια νωρίτερα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το φοβερό με τον Γιαννιώτη ήταν ότι ακόμη και στον Ρέντη έβγαζε μία εικόνα προς τα έξω ενός τερματοφύλακα που μόνο αγχωμένος δεν έδειχνε. Δεν έδινε την εντύπωση στους συμπαίκτες του ότι ήταν υπό πίεση και πώς έπρεπε να δώσει “απαντήσεις” στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Είναι... ψυχρός ο Γιαννιώτης και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι οι γυμναστές τερματοφυλάκων που δούλεψαν μαζί του (Ράντος, Αλεξούδης, Πιρές, Αγριογιάννης). Δεν τον παίρνει τόσο εύκολα από κάτω ένα τόσο σοβαρό λάθος όπως με τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, τον πείσμωσε και τελικά δικαίωσε τον Μαρτίνς που τον εμπιστεύτηκε στο ματς του ΟΑΚΑ.