Κάποτε θα ξεσπάσουν οι επιθετικοί και τότε...

Η χαμένη ευκαιρία του Γιάννη Φετφατζιδη στο 94΄ θύμισε το δοκάρι του Καρντόσο το 2017, όταν ο Παραγουανός δεν κατάφερε να κάνει το 2-0 στο ΟΑΚΑ και να δώσει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.

Κάποτε θα ξεσπάσουν οι επιθετικοί και τότε...

Όμως αυτό που έμεινε στη μνήμη όλων, είναι ότι και το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου 2019 ο Ολυμπιακός έχει επιθετικούς μαλωμένους με το γκολ, που κάποτε θα ξεσπάσουν...
Τα ίδια με τον ΠΑΟΚ, με 25 τελικές προσπάθειες χωρίς γκολ, τα ίδια και στο ΟΑΚΑ, με τον Χασάν να στέλνει από ευνοϊκή θέση τη μπάλα στο δοκάρι και τον Φετφατζίδη να σημαδεύει στις καθυστερήσεις τον… φωτεινό πίνακα.

Δυο ντέρμπι, 5 χαμένοι βαθμοί σε μια κούρσα που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, με τον Ολυμπιακό να μένει και στο ΟΑΚΑ με την ικανοποίηση για την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και τον ΠΑΟΚ να ξεφεύγει τρεις βαθμούς με 6 βαθμούς στα δυο ντέρμπι, όπου δεν έπαιξε μπάλα.

Κι αν αρχίσει πάλι η γκρίνια για την αποχώρηση του Φορτούνη, όπως στα προηγούμενα ματς, αυτή τη φορά υπάρχει εξήγηση, αφού έφυγε τραυματισμένος από τον αγωνιστικό χώρο (τον τσάκισε ο Μοράν) με την ικανοποίηση ότι πέτυχε γκολάρα. Αλλά τι να το κάνει, όταν στο τέλος ο Ολυμπιακός έφυγε από το ΟΑΚΑ με έναν και όχι με τρεις βαθμούς.

Βρισκόμαστε βέβαια στην έκτη αγωνιστική και η διαφορά μπορεί να καλυφθεί, αν λυθεί το πρόβλημα του γκολ, με τον Ολυμπιακό να έχει επιθετικούς που κάνουν τα πάντα καλά, χωρίς όμως εκτελεστική δεινότητα, που είναι και το κύριο μέλημα τους. Αργά η γρήγορα θα το πετύχουν κι αυτό.

Εντάξει δεν χάθηκε και ο κόσμος, μια τρίτη ήττα μετά τον ΠΑΟΚ και τη Μιλάν, θα ήταν βαριά, με δεδομένη τη διακοπή δυο εβδομάδων. Ο Ολυμπιακός θα αναλωνόταν σε εσωστρέφεια, γκρίνια και μουρμούρα. Αυτό το γλίτωσε και μένει με τον καημό του άχαστου γκολ, αλλά με τον χρόνο να κυλάει υπέρ του, αν και οι διεθνείς θα φύγουν ξανά και ο Μαρτίνς θα μείνει στο Ρέντη με τους μισούς παίκτες.

Ο Ολυμπιακός πάντως έδειξε με την ΑΕΚ, όπως και με την ΠΑΟΚ ότι έχει την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και στο τέλος θα κόψει πρώτος το νήμα, γιατί νομοτελειακά δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η γκίνια των επιθετικών. Θα ξεσπάσουν και τότε όλα θα είναι διαφορετικά.