Ολυμπιακός: Οι εκπλήξεις στα προκριματικά και οι «σταθερές» του Μαρτίνεθ ενόψει Γκενκ-Σερβέτ

Αυτό που προέχει για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι να βάλει τις βάσεις για μία ομάδα που θα τρέχει λυσσασμένα μέσα στη σεζόν, αλλά και που οφείλει σε πρώτη φάση να κάνει το καθήκον της στις 10 και 17 Αυγούστου.

Ολυμπιακός: Οι εκπλήξεις στα προκριματικά και οι «σταθερές» του Μαρτίνεθ ενόψει Γκενκ-Σερβέτ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ακολούθησε το ισπανικό μοντέλο προετοιμασίας και φιλοσοφίας κατά τη διάρκεια των προπονήσεων στο Μιλς της Αυστρίας. Οι βασικές αρχές του συνάδουν με τις αρχές κι άλλων Ισπανών προπονητών που πέρασαν από τον ερυθρόλευκο πάγκο. Η πίεση ψηλά, η ανάπτυξη από πίσω, το άμεσο παιχνίδι, η γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, η συνεχής κίνηση χωρίς την μπάλα και οι κοντινές αποστάσεις των γραμμών είναι ορισμένα από τα στοιχεία που δούλεψε ο Μαρτίνεθ στην Αυστρία.

Από εκεί και πέρα, για να τα παρουσιάσει ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα στοιχεία μέσα στη σεζόν, θέλει ποδοσφαιριστής που θα είναι και αθλητές. Εν ολίγοις ο Ισπανός θέλει την ομάδα του να τρέχει ακατάπαυστα. Άρα αυτό απαιτεί τις απαιτούμενες κινήσεις στο μεταγραφικό κομμάτι και κυρίως μπόλικη προπόνηση στον Ρέντη από τώρα και στο εξής, με εξαίρεση το 5νθήμερο που θα ταξιδέψει η αποστολή στο Νησί για τα φιλικά με Ρέιντζερς και Νόριτς.

Ο Μαρτίνεθ θέλει να βάλει τις βάσεις και να φτιάξει μία ομάδα που θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε επίπεδο τρεξιμάτων, αντοχών και δυνάμεων μέσα στη χρονιά. Άλλωστε, είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από τον περσινό Ολυμπιακό που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε διάρκεια στους ξέφρενους ρυθμούς της σεζόν.

Την ιδια στιγμή φτιάχνει και μία ομάδα που θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεπεράσει το εμπόδιο απέναντι στον χαμένο του ζευγαριού Γκενκ - Σερβέτ.

Στον Ολυμπιακό έχουν γνωρίσει αποκλεισμούς τα τελευταία χρόνια στα προκριματικά του Champions League από τις Λουντογκόρετς και Μακάμπι Χάιφα. Τώρα παίζει προκριματικά Europa League.

Δεν είναι «παίξε-γέλασε τα καλοκαιρινά παιχνίδια, καθώς οι ομάδες είναι ανέτοιμες.

Το βράδυ της Τετάρτης (19/7) η Φερεντσβάρος έμεινε έξω από την άσημη πρωταθλήτρια Ν. Φερόε, Κλάκσβικ, χάνοντας με 0-3 στη Βουδαπέστη!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν θα έχει εύκολο έργο στις 10 και στις 17 Αυγούστου. Ο Μαρτίνεθ ναι μεν φτιάχνει μία ομάδα για να επανέλθει στους εγχώριους τίτλους, αλλά στην παρούσα φάση προσπαθεί να μοντάρει τους ποδοσφαιριστές που έχει στο μυαλό του για τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις.

Ενόψει του γ’ προκριματικού γύρου με την Γκενκ ή τη Σερβέτ, η τετράδα στην επίθεση Μασούρας, Φορτούνης, Μπιέλ και Ελ Αραμπί είναι κλειδωμένη. Ο Πασχαλάκης στα γκολπόστ έχει το προβάδισμα. Το ίδιο και οι Ροντινέι και Ρέαμπτσιουκ στα άκρα της άμυνας. Ο Μπα είναι ακλόνητος στο κέντρο της άμυνας και δίπλα του θα παίξει είτε ο νέος στόπερ που θα έρθει, είτε ένας εκ των Ρέτσου ή Ντόη.

Στα χαφ ο Ιμπόρα πάει για βασικός και δίπλα του ετοιμάζεται ο Χουάνγκ που αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μέση του. Κάπως έτσι θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός για αρχή... Στη συνέχεια, όμως, και με τον ερχομό των νέων παικτών, η ενδεκάδα αναγκαστικά θα αλλάξει πρόσωπα. Βήμα-βήμα όμως...

Το «καμπανάκι» του αποκλεισμού της Φερεντσβάρος κρατάει σε εγρήγορση τους «ερυθρόλευκους».