Ολυμπιακός: Το πρώτο δείγμα από Ιμπόρα

Ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε μάτια στο φιλικό παιχνίδι με τη Σαμπάχ και το μοναδικό στοιχείο που αξίζει να σταθεί κανείς είναι ο Βιθέντε Ιμπόρα.

Ολυμπιακός: Το πρώτο δείγμα από Ιμπόρα

Το πρώτο «πακέτο» φιλικών παιχνιδιών ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό με την αποστολή να τελειώνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Αυστρία. Οι Πειραιώτες επιστρέφουν στην Ελλάδα με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να έχει βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα.

Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει μπροστά του δύο απαιτητικά φιλικά σε βρετανικά γήπεδα με Ρέιντζερς και Νόριτς και εκεί τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για το συγκρότημα του Μαρτίνεθ. Από το τελευταίο φιλικό με τη Σαμπάχ είναι να σε προβληματίζει η εικόνα των πρώτων 45 λεπτών.

Μία ομάδα χωρίς όρεξη και διάθεση με πολλά προβλήματα στην άμυνα που θύμισε εποχές που θέλουν όλοι να τις ξεχάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό 20λεπτο, από το οποίο έστειλε ενθαρρυντικά μηνύματα ενόψει της συνέχειας.

Αυτό που αξίζει να σταθεί κανείς από το φιλικό με τη Σαμπάχ είναι η παρουσία του Βιθέντε Ιμπόρα. Ο έμπειρος χαφ έδειξε από την πρώτη του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα έδειξε πως και έχει την ποιότητα να βοηθήσει τον Ολυμπιακό και θα αποτελέσει τον παίκτη «κολόνα» του Μαρτίνεθ. Αποφεύγει τις περιττές ενέργειες, έχει την καλή πάσα και βλέπει γήπεδο. Είναι αυτός που θα προσπαθήσει να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του Πειραιά από πίσω.

Όσον αφορά στον Κίνι ο ρόλος για τον οποίο τον πήρε ο Μαρτίνεθ είναι ξεκάθαρος. Θέλει να δίνει λύσεις όταν υπάρχει ανάγκη στα δύο άκρα της άμυνας.