Ολυμπιακός - Σαμπάχ 1-1: Σχεδόν τίποτα στο α’ μέρος, εμφανίστηκε στο β’ ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Σαμπάχ στο Κεμάτεν, παρουσιάζοντας δύο διαφορετικά πρόσωπα στο τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους.

Ολυμπιακός - Σαμπάχ 1-1: Σχεδόν τίποτα στο α’ μέρος, εμφανίστηκε στο β’ ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Αυστρία με ισοπαλία. Στο τελευταίο του φιλικό με την Σαμπάχ έφερε 1-1, αλλά το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία. Αντιθέτως, έχει σημασία το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν δούλεψε τίποτε καλά για τους Πειραιώτες, έχοντας μόνο τον Ιμπόρα σε καλή κατάσταση στο πρώτο 45λεπτο. Οι Αζέροι δικαίως πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 0-1. Από το 46’ έως το 65’ εμφανίστηκε ένας διαφορετικός Ολυμπιακός. Μια ομάδα που πίεζε, που έβγαλε συνεργασίες, δημιούργησε φάσεις, είχε δοκάρι και ευτύχησε να ισοφαρίσει σε 1-1. Στο β’ μέρος αγωνίστηκε και ο Κίνι σε ρόλο αριστερού μπακ.

ΦΑΝΕΛΑ ΒΑΣΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΜΠΟΡΑ

Πρώτο παιχνίδι για τον Βιθέντε Ιμπόρα και μάλιστα πήρε φανέλα βασικού. Ο Ισπανός έπαιζε μαζί με τον Μπουχαλάκη στα χαφ. Πότε ο ένας γυρνούσε λίγο πιο πίσω για να υποδεχτεί την πρώτη πάσα από την άμυνα και πότε ο άλλος. Περισσότερο ο Ιμπόρα πάντως ήταν εκείνος που προσπαθούσε να οργανώσει το παιχνίδι από πίσω. Από εκεί και πέρα, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ξεκίνησε με τον Τζολάκη στα γκολπόστ, τους Ανδρούτσο, Μπα, Ντόη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας, τους Ιμπόρα και Μπουχαλάκη στα χαφ, τον Μπιέλ στα δεξιά, τον Μασούρα στα αριστερά και τον Φορτούνη πίσω από τον Ελ Αραμπί.

ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Λίγα πράγματα από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο. Δεν στεκόμαστε στο γεγονός ότι οι Πειραιώτες μόνο με τον Μπιέλ κατάφεραν σε δύο περιπτώσεις να γίνουν απειλητική. Με ένα σουτ το 5’ και το εξ επαφής πλασέ πάνω στον Ιμάνοφ στο 11’. Το ότι ο Ολυμπιακός απείλησε σοβαρά τους Αζέρους μόλις δύο φορές, αυτό είναι το λιγότερο. Αυτό που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με όσα δούλεψε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στην προετοιμασία. Δεν είχε καμία σχέση ακόμη και με την εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο με τη Νόρντζελαντ, μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αντί να πρεσάρει ψηλά η ομάδα του Πειραιά, το έκανε η Σαμπάχ στην άμυνα των «ερυθρόλευκων». Σαφέστατα είναι πολύ πιο έτοιμη αγωνιστικά η δευτεραθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν, αλλά ποιοτικά είναι τρεις κλάσεις κάτω από τον Ολυμπιακό. Αν εξαιρεθεί ο Μπιέλ του πρώτου τετάρτου και ο Ιμπόρα που έδειχνε να έχει διάθεση να παίξει γρήγορα και με μία σχετική ακρίβεια στις πάσες του, να μην τρέχει άσκοπα και να παίζει μυαλωμένα, κατά τ’ άλλα οι Πειραιώτες δεν είχαν να επιδείξουν τίποτε. Ούτε χτίσιμο επίθεσης από πίσω, είχε αρκετές κακές μεταβιβάσεις της μπάλας και στο τέλος η άμυνά του βρέθηκε εκτεθειμένη σε τρεις περιπτώσεις. Η μία από ένα κόρνερ στο 37’ που ο Τζολάκης απέκρουσε την κεφαλιά του ανενόχλητου Νουρίγιεφ, η δεύτερη από το τετ α τετ του Βολκόβι που έδιωξε πάνω από τη γραμμή ο Ανδρούτσος στο 35’ και η τρίτη το γκολ της Σαμπάχ με τον Βολκόβι που εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Τζολάκη και την ασυνεννοησία με τον Μπα, πλασάροντας σε κενή εστία για το 0-1 στο 43’. Αν κάποια ομάδα κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο, αυτή ήταν σίγουρα η Σαμπάχ. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε στο χορτάρι τη δουλειά που έγινε 14 μέρες στην Αυστρία. Όπως την είχε βγάλει δηλαδή στα φιλικά με Σλοβάτσκο και Νόρντζελαντ. Μέσα σ’ όλα βγήκε με ενοχλήσεις ο Μπουχαλάκης στο 31’ και πέρασε στη θέση του ο Καρβάλιο.

«ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ» ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΚΙΝΙ

Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε ένας διαφορετικός Ολυμπιακός και σίγουρα σε αυτό βοήθησε αρκετά η είσοδος του Ροντινέι στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ανδρούτσου. Ο Βραζιλιάνος ήταν πολύ πιο δραστήριος επιθετικά, πολύ πιο πιεστικός και δεν ήταν λίγες οι στιγμές που στο πρώτο 20λεπτο του β’ μέρους αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν πρέσαρε ψηλά, έβγαλε συνεργασίες και δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ. Ο Μασούρας στο 47’ πλάσαρε πάνω στον Ιμάνοφ, ο Φορτούνης στο 48’ έπιασε ένα αδύναμο σουτ μέσα στην περιοχή, ο Μασούρας στο 57’ πλάσαρε εύστοχα τον γκολκίπερ της Σαμπάχ με το γκολ να ακυρώνεται στην... τρίχα για οφσάιντ, στο 61’ ο Φορτούνης έστειλε ψηλά άουτ την μπάλα με εκτέλεση φάουλ από εξαιρετικό σημείο και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι στο 63’. Τελικά, το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 65’ κι ενώ είχε ήδη περάσει στο παιχνίδι ο Κίνι σε ρόλο αριστερού μπακ. Ο Ισπανός συνεργάστηκε με τον Φορτούνη, ο Έλληνας άσος τροφοδότησε τον Ελ Αραμπί που δεν έπιασε καλά το σουτ, η άμυνα της Σαμπάχ όμως αντί να απομακρύνει κοιτούσε την μπάλα και ο Μασούρας που τρύπωσε, από κοντά έγραψε το 1-1. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να απειλούν σ τις καθυστερήσεις. Από τη μία ο Ροντινέι στο 90+1’ και από την άλλη ο Εμάνουελ στο 90+2’. Και στις δύο περιπτώσεις είπαν «όχι» οι τερματοφύλακες.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ

Σίγουρα η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου είναι για μπόλικη μελέτη από τον Μαρτίνεθ. Όχι επειδή ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά γιατί δεν έκανε τίποτα. Αν εξαιρεθεί ο Ιμπόρα που έπαιζε απλά και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και τον Μπιέλ των πρώτων λεπτών, δεν είχε να επιδείξει τίποτε άλλο. Στα θετικά ότι για 20 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο οι Πειραιώτες έβγαλαν στο χορτάρι όσα δούλεψαν. Και πρέσαραν ψηλά, και ξεκίνησαν να χτίζουν τις επιθέσεις από πίσω, και συμμορφώθηκαν ανασταλτικά, και κυκλοφόρησαν γρήγορα την μπάλα. Ο Κίνι στο ντεμπούτο του έδειξε ότι είναι ένας κανονικός μπακ, δίχως όμως να φτάσουμε στο σημείο να τον χαρακτηρίσουμε... Ομάρ ή Τσιμίκα. Η πρώτη του εικόνα έδειξε ότι είναι ένας τίμιος μπακ. Ο Φορτούνης ανέβηκε αισθητά στο β’ μέρος, το ίδιο και ο Μασούρας, ενώ ο Ραμόν που χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, ενώ δείχνει ότι έχει διάθεση, στο κομμάτι της τακτικής παραμένει απείθαρχος.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1 - Α’ ΜΕΡΟΣ): Τζολάκης - Ανδρούτσος, Μπα, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ - Ιμπόρα, Μπουχαλάκης (31’ Καρβάλιο) - Μπιέλ, Φορτούνης, Μασούρας - Ελ Αραμπί

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (4-2-3-1 - Β’ ΜΕΡΟΣ): Πασχαλάκης - Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ (63’ Κίνι) - Ιμπόρα, Καρβάλιο - Μπιέλ (63’ Βρουσάι), Φορτούνης (75’ Λιάτσος), Μασούρας (75’ Ραμόν) - Ελ Αραμπί

ΣΑΜΠΑΧ: Ιμάνοφ, Λέτιτς, Ιραθάμπαλ, Τσάκλα, Σεϊντίγεφ, Ντα Σίλβα, Καμάλοφ, Ισάγεφ, Νουρίγεφ, Αλασγκάροφ, Βολκόβι.

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Τιλ, Καφάροφ, Τιλ, Σεγίντοφ, Νασνταμίροφ, Απέι, Γκάμπριελ, Αλακμπάροφ, Μουταλίμοφ, Μαργκαρίτα, Νουρίγεφ, Μαμάντοφ.

Διαιτητής: Μπράμπεκ (Αυστρία)