Παναθηναϊκός – Ράγιο Βαγιεκάνο 0-1: Ήττα στην πρόβα ενόψει Ντνίπρο

Ο Παναθηναϊκός μια εβδομάδα πριν παίξει με την Ντνίπρο ηττήθηκε (0-1) από τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Παναθηναϊκός – Ράγιο Βαγιεκάνο 0-1: Ήττα στην πρόβα ενόψει Ντνίπρο

Ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Ράγιο Βαγιεκάνο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (0-1), μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο αγώνα με την Ντνίπρο.

Οι «πράσινοι» είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους, αφού δεν είχαν ένταση στο παιχνίδι τους και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, απέναντι στη Ράγιο που έδωσε απόψε τον πρώτο της φιλικό αγώνα!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Μπρινιόλι, τους Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Βαγιαννίδη στην τετράδα της άμυνας Ρούμπεν και Τσόκαϊ στη μεσαία γραμμή. Ο Τζούρισιτς ήταν μπροστά τους και οι Μπερνάρ, Παλάσιος στα άκρα της επίθεσης, έχοντας τον Σπόραρ στην κορυφή (ο Ιωαννίδης ήταν στην εξέδρα).

Στα πρώτα λεπτά είχε τρεξίματα και πίεση ο Παναθηναϊκός αλλά τίποτα παραπάνω, απέναντι σε μια ομάδα που έδωσε τον πρώτο της φιλικό αγώνα απόψε (18/7) και είναι αρκετά πίσω σε σχέση με τους «πράσινους». Τσόκαϊ (6’) και Χουάνκαρ (10’) είχαν τις πρώτες καλές στιγμές για τον ΠΑΟ ενώ για τη Ράγιο στο 12’ ο Παλαθόν είχε ένα σουτ άουτ ενώ στο 24’ ο Τρέχο απείλησε με τον Μπρινιόλι να λέει όχι.

Ο Παναθηναϊκός είχε την καλύτερή του στιγμή στο α’ μέρος με τον Σπόραρ σε τετ α τετ με τον Μόρο, με τον τερματοφύλακα της Ράγιο να κρατάει το μηδέν.

Στην επανάληψη παρά τις αλλαγές (ο Παναθηναϊκός μετά το 60’) είχε περισσότερες φάσεις. Μάλιστα η Ράγιο στο 57ο λεπτό έκανε και το 0-1, με τον Μπρινιόλι να αποθεώνεται αφού έκανε τρεις διαδοχικές αποκρούσεις (σουτ του Γκαρθία, δυο προσπάθειες Ραούλ Ντε Τομάς), αλλά ο Γκαρθία από κοντά με την τέταρτη σκόραρε.

Με Παλάσιος, Σπόραρ ο ΠΑΟ είχε δυο ευκαιρίες (61’, 62’) για να ισοφαρίσει, σε ένα διάστημα όπου έγιναν και οι αλλαγές από τον Γιοβάνοβιτς με τον Βιλένα να κάνει το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Στο 71’ ο Παλάσιος είχε ωραία προσπάθεια και σουτ αλλά δεν σκόραρε, σε ένα διάστημα όπου ο ΠΑΟ είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, διάθεση και τρεξίματα μετά τις αλλαγές αλλά δεν απέφυγε την πρώτη του ήττα στα φετινά φιλικά παιχνίδια.

Διαιτητής ο Ευαγγέλου.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι (61’ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (75’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ (89' Σιδεράς), Μάγκνουσον (89' Φίκαϊ), Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν (75’ Ζέκα), Τσόκαϊ (61’ Βιλένα), Παλάσιος (75’ Κλεϊνχέισλερ), Τζούρισιτς (83’ Αϊτόρ), Μπερνάρντ (61’ Μαντσίνι), Σπόραρ (83’ Γερεμέγεφ).

Ράγιο Βαγιεκάνο: Μόρο, Τσαβάρια, Αριδάνε, Ίσι Παλαθόν, Τρέχο, Ντέκα, Αντρές, Μουμίν, Μπαλιού, Όσκαρ, Φαλκάο. Έπαιξαν και οι Γκαρσία, Σάντσες, Λόπες, Πόζο, Ντε Τομάς, Αρίμπας, Πασκουάλ, Μορένο, Μέντες, Κρέσπο.