Ολυμπιακός: «Βλέπει» γήπεδο ο Ιμπόρα

Ο Ιμπόρα παίζει με το κεφάλι ψηλά, «βλέπει» γήπεδο, είναι θηριώδης και δεν ρισκάρει στις μεταβιβάσεις. Η σύγκριση της ταχύτητας στα πόδια και στη σκέψη.

Ολυμπιακός: «Βλέπει» γήπεδο ο Ιμπόρα

Την αξία του Ιμπόρα δεν θα τη μάθουμε τώρα που τον βλέπουμε πέντε μέρες στην Αυστρία να κάνει την προετοιμασία του με τον Ολυμπιακό. Εδώ και χρόνια ήταν βασικό στέλεχος των Σεβίλλης και Βιγιαρεάλ, όπερ σημαίνει ότι έχει αφήσει τα διαπιστευτήριά του και όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα γνωρίζει την αξία του.

Αυτό που μας έχει κάνει εντύπωση πάντως παρακολουθώντας τον σε καθημερινή βάση, δεν είναι μόνο το μπόι του που είναι επιβλητικό και φαίνεται παράλληλα να είναι και ένας πολύ γυμνασμένος ποδοσφαιριστής. Το κορμί του είναι άκρως αθλητικό και αυτό φαίνεται από... χιλιόμετρα μακριά.

Εκείνο λοιπόν που μας έχει κάνει μεγάλη εντύπωση έχει να κάνει με το πώς κινείται στον αγωνιστικό χώρο. Παίζει με το κεφάλι ψηλά. «Βλέπει» γήπεδο και είναι σε μία συνεχή εγρήγορση. Δείχνει να είναι ένας εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής που δεν κάνει τις πάσες του στο... πουθενά, αλλά «ζυγίζει» τις καταστάσεις και ψάχνει τον κατάλληλο τρόπο για να φέρει την μπάλα μπροστά.

Σίγουρα δεν είναι ο πιο γρήγορος χαφ που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό, αλλά έχει μια αρχοντιά στο στυλ του. Το ότι παίζει με το κεφάλι ψηλά και «βλέπει» γήπεδο είναι κάτι το οποίο οι περισσότεροι νομίζουν ότι το έχουν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Κάνουν λάθος όσοι το πιστεύουν. Από τον Ιμπόρα δεν πρόκειται να δούμε την εξεζητημένη πάσα.

Παίζει απλά και προσπαθεί αυτή την απλότητα στο παιχνίδι του να την μεταφέρει και στους συμπαίκτες του. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παίζουν με το κεφάλι κάτω, παίρνουν την μπάλα, τρέχουν και... ό,τι γίνει! Δίχως ίχνος υπερβολής το γράφουμε. Ο Ιμπόρα είναι μία άλλη πάστα ποδοσφαιριστή...