Προετοιμασία Ολυμπιακού: Ο καλώς εννοούμενος ανταγωνισμός του Ροντινέι

ΜΙΛΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ροντινέι, η παρουσία του στα δύο φιλικά και ο ανταγωνισμός με τον Κίνι.  

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Ο καλώς εννοούμενος ανταγωνισμός του Ροντινέι

Ο Ροντινέι είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός δεξιός μπακ και ο Μαρτίνεθ δεν το διαπραγματεύεται κιόλας. Ναι μεν ο Ολυμπιακός προχώρησε στην απόκτηση του Κίνι, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο Ισπανός τεχνικός στηρίζεται σε πρώτη φάση στον Βραζιλιάνο.

Απλώς, με τον ερχομό του Κίνι που θεωρεί παίκτη - στρατιώτη ο Μαρτίνεθ, ο Ροντινέι θα έχει μία έξτρα πίεση. Βλέπετε, από τον περασμένο Ιανουάριο ήταν λες και έπαιζε μόνος του τη θέση, αφού ο Θανάσης Ανδρούτσος ναι μεν ήταν μία επιλογή, αλλά όχι η βασική ούτε για τον Μίτσελ, ούτε για τον Ανιγκό. Οπότε, ο Ροντινέι δεν είχε και τον απαιτούμενο συναγωνισμό/ανταγωνιστμό, ώστε να κάθεται σε «αναμμένα κάρβουνα».

Είναι πάντως «σκύλος» στις προπονήσεις. Από την άλλη, όμως, έχει προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι ο Ροντινέι και στα δύο φιλικά εμφανίστηκε επιπόλαιος σε τρεις περιπτώσεις στην αμυντική του συμπεριφορά. Δύο μπαλιές στην πλάτη του δέχτηκε με ευκολία στο φιλικό με την Σλοβάτσκο και μία ντρίμπλα από αντίπαλό του στο ματς με τη Νόρντζελαντ με αποτέλεσμα να υποπέσει σε πέναλτι.

Το κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας είναι κάτι το οποίο δουλεύει το τεχνικό τιμ με τον Ροντινέι, γιατί την περασμένη σεζόν ο Βραζιλιάνος δεν είχε παρουσιάσει τέτοια δείγματα.

Ίσως λίγο η κόπωση από την προετοιμασία, λίγο οι διπλές προπονήσεις, λίγο και το γεγονός ότι τα φιλικά επιτρέπουν κατά κάποιο τρόπο το περιθώριο λάθους προς... γνώση και συμμόρφωση, έχουν οδηγήσει τον Ροντινέι να κάνει σε δύο ματς το ίδιο λάθος.