Παναθηναϊκός: Να προλάβει το τρένο...

Ο Παναθηναϊκός βαδίζει σε σωστό δρόμο, έχει την «πρώτη ύλη», αλλά πρέπει να πατήσει το γκάζι, να βιαστεί διότι οι Ουκρανοί της Ντνίπρο περιμένουν στις 25 Ιουλίου

Παναθηναϊκός: Να προλάβει το τρένο...

Ο Παναθηναϊκός κυνηγάει ένα τρένο μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού , καθώς στις 25 Ιουλίου θα πρέπει να είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει τη Ντνίπρο στα προκριματικά του Champions League.

Επιβάλλεται λοιπόν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει τους παίκτες του σε τέτοια κατάσταση, στην οποία να μπορούν να ανταποκριθούν στο τεράστιο «πρέπει» που υπάρχει μπροστά τους.

Η προετοιμασία βαδίζει αργά, αλλά σταθερά. Το σταθερά είναι αισιόδοξο, αλλά το αργά είναι εκείνο που προβληματίζει. Όπως έδειξαν και στο φιλικό της Παρασκευής (14/7) με τη Χάποελ Μπερ Σεβά οι «πράσινοι» έχουν τα στοιχεία, τις δυνατότητες και την «πρώτη ύλη», αλλά τους λείπει η διάρκεια, ο ρυθμός και οι αυτοματισμοί.

Πέρσι είχαν παρουσιάσει ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο, που βασιζόταν στην καλή λειτουργία, στις σωστές αποστάσεις και τις αλληλοκαλύψεις. Είναι μια διαδικασία την οποία περνά μια ομάδα μέσα από την πολλή δουλειά, η οποία προϋποθέτει χρόνο, αλλά χρόνος δεν υπάρχει.

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά, είναι αλήθεια εν μέσω καύσωνα και μέσα σε πολύ δύσκολες, έως απάνθρωπες συνθήκες, δεν είχε αυτή τη διάρκεια, τη ροή στο παιχνίδι του, τον ρυθμό και τους αυτοματισμούς, έστω σε ένα ποσοστό τηρουμένων των αναλογιών σε σχέση με την συγκυρία.

Κάποιες ατομικές ενέργειες του Μλαντένοβιτς, του Τζούρισιτς και του Βαγιαννίδη, χαρακτήριζαν το παιχνίδι της ομάδας απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που είχε μοναδικό της πλάνο τις μεγάλες μπαλιές στην πλάτη της «πράσινης» άμυνας.

Υπάρχουν οι παίκτες που να μπορούν να υπηρετήσουν το αγωνιστικό πλάνο του Γιοβάνοβιτς, αλλά θα πρέπει να γίνουν ένα ομοιογενές σύνολο που μαζί θα αμύνεται και μαζί θα επιτίθεται όπως πέρσι.

Ο Γιοβάνοβιτς ασφαλώς γνωρίζει πως θα το καταφέρει και δείχνει πως βαδίζει στον σωστό δρόμο. Όμως θα πρέπει να πατήσει το… γκάζι και να ανεβάσει ρυθμούς από εδώ και πέρα.

Στο επόμενο φιλικό με την Ράγιο Βαγιεκάνο στις 18 Ιουλίου, αν μάλιστα αυτό διεξαχθεί χωρίς καύσωνα, ασφαλώς θα υπάρξουν πολύ πιο χρήσιμα και αξιόπιστα συμπεράσματα. Μέχρι τότε δουλειά, συγκέντρωση και πίστη στο πλάνο…