Επιμένει Μεξικά-νικα η ΑΕΚ!

Μετά το αίσιο τέλος της υπόθεσης Πινέδα η νταμπλούχος συνεχίζει να ...ποντάρει στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής για την μεταγραφική ενίσχυση της με τις υπόθεσεις Ροντόλφο Πισάρο και Νέστορ Αραούχο ν’ αποτελούν αψευδείς μάρτυρες!

Επιμένει Μεξικά-νικα η ΑΕΚ!

Μετά από την πρώτη φάση της ολοκλήρωσης του καλοκαιρινού μεταγραφικού σχεδιασμού της ΑΕΚ - ο οποίος περιλάμβανε την ενορχήστρωση των προσπαθειών των ανθρώπων της ομάδας για τη διατήρηση σε όσο μεγαλύτερο βαθμό είναι δυνατό του «κορμού» που οδήγησε την ομάδα στο πρώτο της νταμπλ μετά από 45 χρόνια (και τρίτο στην ιστορία της) - ήρθε η σειρά για την προσθήκη νέων «κομματιών» στο αγωνιστικό «παζλ» της «Ένωσης».

Όχι τόσο πολλών όσο θα περίμεναν οι περισσότεροι, αφού λιγοστοί (έως ελάχιστοι...) θ’ ανέμεναν ότι από την ομάδα της περασμένης περιόδου ο μόνος που δεν θα συνέχιζε «κιτρινόμαυρος» θα ήταν ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Ήτοι ο τέταρτος, στην ιεραρχία, από τους κεντρικούς αμυντικούς του ρόστερ.

Αντίθετα τα προγνωστικά διαψεύστηκαν τόσο για τον Noυρεντίν Άμραμπατ - που και την τρίτη φορά που ήταν ...φευγάτος έμεινε (σ. η παραμονή του κατέστη επιτακτική μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Πάολο Φερνάντες) - όσο και για την περίπτωση του Oρμπελίν Πινέδα, ο οποίος μετά το πέρας του δανεισμού του (άνευ οψιόν αγοράς...) μονιμοποιήθηκε και μάλιστα με ρεκόρ μεταγραφής (σ. 6,5 εκατ. ευρώ καρπώθηκε η Θέλτα).

Η διατήρηση του Μεξικανού ήταν η επιτομή της δημόσιας (πιο ...δημόσια δεν γίνεται καθότι εις δημοσιογραφικό επήκοον) «μελισσανίδειας» ρήσης πως «ότι θέλει ο Αλμέιδα θα το έχει».

Και τα λεγόμενα του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ παραμένουν ...Ευαγγέλιο των υφισταμένων του που συνεχίζουν να υλοποιούν τα θέλω του «Αργεντινού» ο οποίος επιμένει να ... ψωνίζει από το Μεξικό όπως αποδεικνύουν οι υποθέσεις των Ροντόλφο Πισάρο και Nέστορ Αραούχο που φιλοδοξεί να φέρει.

Και γιατί όχι άλλωστε; Ποιοτικούς ποδοσφαιριστές η χώρα της Κεντρικής Αμερικής διαθέτει, ο ίδιος την ξέρει καλά την αγορά της από την θητεία του εκεί και συν τοις άλλοις έχει το διαπραγματευτεικό ατού του «νωπού» παραδείγματος του Πινέδα.

Που του ανέστησε την καριέρα από τα ...αζήτητα της Θέλτα και πλέον φιλοδοξεί να παίξει Champions League με τα κιτρινόμαυρα.

Το «σεντόνι» είναι ένα ακόμη δέλεαρ για παίκτες από τη χώρα των Αζτέκων που παραδοσιακά αποτελούν την αθλητική ελίτ της χώρας (σ. μαζί με εκείνους της μεξικάνικης πάλης αλλά αυτό είναι άλλου... παπά ευαγγέλιο) κι ο Αλμέιδα παίζει αυτό το «χαρτί επιμένοντας» Μεξικά-νικα αφού το πρώτο «στοίχημα» με τον Πινέδα τον κατέστησε αδιαμφισβήτητο στο εσωτερικό της ΑΕΚ μήνες πριν γίνει ...Πάπας με την κατάκτηση του νταμπλ!