Προετοιμασία Ολυμπιακού: Υπάρχει λόγος που δεν βαριούνται τις προπονήσεις οι παίκτες

ΜΙΛΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ φροντίζει σε καθημερινή βάση να αλλάζει το ασκησιολόγιο και να κρατάει στην «τσίτα» τους παίκτες.

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Υπάρχει λόγος που δεν βαριούνται τις προπονήσεις οι παίκτες

Θέλαμε να αφήσουμε να περάσει περίπου μία εβδομάδα στην Αυστρία, έτσι ώστε να έχουμε ένα ασφαλές δείγμα για το στυλ προπόνησης του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Δεν αναφερόμαστε στη φιλοσοφία του ή στα κομμάτια της τακτικής, αλλά καθαρά στο κομμάτι της προπόνησης.

Στο παρελθόν έχουν συναντήσει πολλές φορές το φαινόμενο οι παίκτες να βαριούνται τις προετοιμασίες.

Υπήρχαν προπονητές που τους έστελναν να τρέχουν στα βουνά για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση. Δεν είναι το καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή να μετατρέπεται σε... δρομέα.

Υπήρχαν προπονητές που είχαν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα προπόνησης, με τις ίδιες ασκήσεις και με μία μονοτονία που δεν έβλεπαν με θετικό μάτι οι ποδοσφαιριστές.

Ο Μαρτίνεθ ακολουθεί έναν συγκεκριμένο τρόπο δουλειάς. Ποιος είναι αυτός; Προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του, δουλεύοντας ουσιαστικά τα ίδια πράγματα ως προς την τακτική, αλλά με διαφορετικό ασκησιολόγιο από μέρα σε μέρα.

Κάθε μέρα οι παίκτες πάνε στην προπόνηση και δεν γνωρίζουν τι τους περιμένει. Δεν είναι δηλαδή προβλέψιμες οι ασκήσεις.

Σε συνεργασία με τους βοηθούς του ο Μαρτίνεθ φτιάχνει σε καθημερινή βάση ένα νέο ασκησιολόγιο που θα διαφέρει από τα προγράμματα των προηγούμενων ημερών, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να μην βαριούνται.

Ο Ισπανός βάζει και πολλές πινελιές με ασκήσεις που είναι διασκεδαστικές, όπως π.χ. άσκηση που περιέχει λίγο από ποδόσφαιρο, χάντμπολ, βόλεϊ και... μπέιζμπολ, αλλά και η συγκεκριμένη άσκηση έχει τον σκοπό της. Δουλεύει και μέσω αυτού του διασκεδαστικού τρόπου προπόνησης την γρήγορη αντίληψη που πρέπει να έχουν οι παίκτες του σε λίγα τετραγωνικά μέτρα.

Αν εξαιρεθεί ο καύσωνας που επικρατεί στην Αυστρία και εκνευρίζει τους ποδοσφαιριστές, κατά τ’ άλλα το πρόγραμμα των προπονήσεων είναι πλούσιο και οι παίκτες δεν περνούν μονότονα τις μέρες τους στην επαρχία του Τιρόλο.