Ολυμπιακός: Να μην «καεί» ο Σισέ

Ο Παπέ Σισέ έχει ευθύνη για τα γκολ στο Μιλάνο, αλλά ήταν ο κορυφαίος του πολύ καλού Ολυμπιακού μέχρι το 70'. Πρέπει να βελτιώνεται, χωρίς αναθέματα.

Ολυμπιακός: Να μην «καεί» ο Σισέ

Δεν μπορεί να πέσει όλο το βάρος για την ανατροπή της Μίλαν στο Σαν Σίρο πάνω στον Παπέ Σισέ επειδή όντως έκανε σοβαρά λάθη, κυρίως σε αυτό της ισοφάρισης (δεν έβγαλε τον Κουτρόνε οφσάιντ), και του τρίτου γκολ. Όπως δεν μπορεί να πέσει όλο το βάρος της ήττας από τον ΠΑΟΚ στον Γιαννιώτη για το σοβαρό λάθος του και στον Βούκοβιτς για τον άγαρμπο τρόπο που πήγε να διώξει και έβαλε το αυτογκόλ.

Ο Γιαννιώτης και ο Βούκοβιτς ήταν από τους πρωταγωνιστές μέχρι εκείνη την ώρα μιας άμυνας με πολλά ματς δίχως να δεχτεί γκολ και με τη δική της συνεισφορά στο πολύ καλό ξεκίνημα του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Σισέ, που δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Μαρτίνς μέχρι την επανεμφάνισή του με τον Λεβαδειακό και την χρησιμοποίησή του στο Μιλάνο, ήταν έως το 70΄από τους κορυφαίους (αν όχι ο κορυφαίος) ενός Ολυμπιακού που κατά γενική ομολογία έκανε μέχρι τότε μια σπουδαία, μια ιδανική εμφάνιση απέναντι στην ιταλική ομάδα.

Συμβουλές στον προπονητή για τον ποιόν θα βάλει ή δε θα βάλει με την ΑΕΚ ή στα επόμενα παιχνίδια, μακριά από μένα. Ο Μαρτίνς ξέρει και αυτός αποφασίζει και κρίνεται. Δεν συμφωνώ, όμως, με την απαξίωση ενός ποδοσφαιριστή που ακόμη είναι στα πρώτα υψηλού επιπέδου βήματα της καριέρας του, μετά την περσινή πολύ καλή παρουσία σε μια γενικά προβληματική ομάδα. Με καλά παιχνίδια αμυντικά και με συνεισφορά στο σκοράρισμα. Και με δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες να είναι στο «κατόπι» του, με τον Ολυμπιακό να δέχεται πριν από μερικούς μήνες κρούσεις και προτάσεις για να τον παραχωρήσει με μεταγραφή, σε όχι ευκαταφρόνητα ποσά.

Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Άλλοι θεωρούν ότι ο Σισέ δεν είναι αμυντικός για να παίζει βασικός σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Άλλοι ότι έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και χρειάζεται πολλή δουλειά ώστε να βρει ισορροπία και να μην κάνει λάθη απειρίας, βιασύνης ή υπερβολικής αυτοπεποίθησης.

Το σίγουρο είναι ότι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει πάρα πολύ καλά σε τοποθετήσεις, μαρκαρίσματα, ψηλά και χαμηλά επί 70 λεπτά μέσα στο Σαν Σίρο σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι, δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο ολοκληρωτικής απαξίωσης έως χλευασμού, επειδή έφταιγε στα γκολ. Κάτι καλό έχει στο παιχνίδι του και στα προσόντα του ο Σισέ, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Η στήριξη από τον Ολυμπιακό και τον κόσμο, όπως (κυρίως) η δική του προσπάθεια να βελτιώνεται και να διορθώνει τις ατέλειες που φυσικά υπάρχουν, θα ωφελήσει και σε αυτή τη φάση και γενικότερα, τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή...