Προετοιμασία Ολυμπιακού: Οι υψηλές στροφές και τα τετραγωνικά μέτρα του Φορτούνη

ΜΙΛΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Κώστας Φορτούνης έχει μπει φουριόζος στις πρώτες μέρες παρουσίας του στην προετοιμασία της Αυστρίας.

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Οι υψηλές στροφές και τα τετραγωνικά μέτρα του Φορτούνη

Κακώς στεκόμαστε μόνο σε όλα όσα κάνει δημιουργικά ο Κώστας Φορτούνης στην Αυστρία. Τις επιθετικές του αρετές τις γνωρίζουμε και δεν χρειαζόταν να τον δούμε στο Μιλς για να μάθουμε τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει απαιτήσεις απ’ όλους τους παίκτες να βοηθούν τόσο επιθετικά, όσο και ανασταλτικά. Όπως λοιπόν απαιτεί να γίνεται η ανάπτυξη χαμηλά μέτρα και να συμμετέχει ακόμη και ο τερματοφύλακας, ζητάει και από τους επιθετικούς να πιέζουν ψηλά και να προκαλούν προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες.

Ο Φορτούνης λοιπόν συμμετέχει έως τώρα πολύ ενεργά στο κομμάτι του πρέσινγκ ψηλά. Άλλωστε από δική του προσπάθεια προήλθε το δεύτερο γκολ της Σλοβάτσκο, κλέβοντας μία μπάλα στη μεσαία γραμμή πιέζοντας τον αντίπαλό του. Κυνηγάει επίσης μπαλιές που φαινομενικά μοιάζουν χαμένες και γενικώς καλύπτει πολλά τετραγωνικά μέτρα μέσα στο γήπεδο.

Και την Δευτέρα (10/7) ο 30χρονος άσος έδειξε στις δύο προπονήσεις που έγιναν ότι βρίσκεται σε μία πολύ καλή κατάσταση, δεδομένων και των συνθηκών, καθώς επί της ουσίας ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει προετοιμασία εδώ και 10-11 μέρες. Δείχνει λοιπόν φρέσκος, δουλεύει αρκετά και στους τομείς που του έχει ζητήσει ο Μαρτίνεθ και έως τώρα είναι από τους παίκτες που αφήνουν τη σφραγίδα του στην προετοιμασία.

Δεν είναι δηλαδή μόνο η παρουσία του στο πρώτο φιλικό με την Σλοβάτσκο. Είναι η καθημερινή του εικόνα στις προπονήσεις, όπου παρουσιάζεται ένας Φορτούνης που αναγκάζει τον Μαρτίνεθ να έχει ένα πλατύ χαμόγελο!