Προετοιμασία Ολυμπιακού: Παλεύει να μείνει ο Καρβάλιο και θα κριθεί στο τέλος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΜΙΛΣ: Δεν είναι σίγουρο ότι ο Ζοάο Καρβάλιο θα παραμείνει στον Ολυμπιακό, αλλά τουλάχιστον βγάζει διάθεση για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Παλεύει να μείνει ο Καρβάλιο και θα κριθεί στο τέλος

Ο Ζοάο Καρβάλιο είναι από τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που στις προπονήσεις ήταν «ούτε κρύο, ούτε ζέστη». Δεν περνούσε αδιάφορος, αλλά δεν ήταν και ο παίκτης που ενθουσίαζε κιόλας. Βέβαια είναι πολύ νωρίς για να κριθεί ο οποιοσδήποτε και είναι λάθος να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα.

Ωστόσο, δεν παύει να είναι μία πραγματικότητα το γεγονός ότι ο Πορτογάλος χαφ βγάζει την απαιτούμενη διάθεση, έτσι ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Στα πρώτα 25-30 λεπτά του φιλικού με την Σλοβάτσκο, ο Καρβάλιο αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη. Σε ρόλο «8αριού» κατάφερε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο, να έχει σωστές επιλογές στις μεταβιβάσεις της μπάλας, να επιχειρεί κάθετο παιχνίδι, να γυρίζει πίσω να μαρκάρει και να κλέβει μπάλες, να έχει καλή κατοχή, να καυγαδίζει κιόλας με αντιπάλους του όταν χτυπούσαν τους συμπαίκτες του!

Λειτουργούσε δηλαδή ως ένας ποδοσφαιριστής που σαν να έλεγε στον προπονητή του ότι «είμαι κι εγώ εδώ». Ο Καρβάλιο σε γενικές γραμμές είναι ένας κλειστός χαρακτήρας. Δεν εξωτερικεύει τα αισθήματά του και κάποιοι είναι εύκολο να τον παρεξηγήσουν.

Μία καλή εμφάνιση κόντρα στην Σλοβάτσκο δεν του εγγυάται ότι θα βρίσκεται στο ερυθρόλευκο ρόστερ τη νέα περίοδο, ωστόσο, σίγουρα δείχνει ότι αντιμετωπίζει με την απαιτούμενη σοβαρότητα την προετοιμασία. Κάτι που αποδείχθηκε φυσικά περίτρανα και το είδαν όλοι όσοι παρακολούθησαν το πρώτο φιλικό με την Σλοβάτσκο στο Σβατς.