Προετοιμασία Ολυμπιακού: Η επιμονή του Μαρτίνεθ στο «build up»

ΜΙΛΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει ένα συγκεκριμένο σκεπτικό στον τρόπο ανάπτυξης που θέλει να έχει ο Ολυμπιακός και δουλεύει καθημερινά πάνω σε αυτό.

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Η επιμονή του Μαρτίνεθ στο «build up»

Η πρωινή προπόνηση της Δευτέρας (10/7) δεν επιφύλαξε εκπλήξεις στους παίκτες του Ολυμπιακού. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει αφήσει εδώ και μέρες το στίγμα του στους ποδοσφαιριστές σε ό,τι έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του και είναι λογικό σχεδόν σε καθημερινή βάση να κοιτάζει να βρίσκει συνεχώς τρόπους για να μπουν στο... πετσί του ρόλου τους οι ποδοσφαιριστές.

Για παράδειγμα το πρωί της Δευτέρας (10/7) οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν ξανά στο «build up». Όπως αποδείχθηκε και στο φιλικό με την Σλοβάτσκο, ο Μαρτίνεθ θέλει να βλέπει τους παίκτες του να κάνουν γρήγορες μεταβιβάσεις την μπάλα. Το αξιοσημείωτο δε είναι ότι θέλουν να κρατούν όσο το δυνατόν περισσότερο κάτω την μπάλα.

Το έχει πει πολλές φορές ο Ισπανός και το δουλεύει συνεχώς στο Μιλς της Αυστρίας, ότι θέλει άπαντες να συμμετέχουν στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Να ξεκινάει δηλαδή η επίθεση από τον τερματοφύλακα και μεθοδικά με γρήγορες μεταβιβάσεις να φτάνει η μπάλα σε θέση βολής για την αντίπαλη εστία.

Σίγουρα για να γίνει αυτό, απαιτείται καλή κυκλοφορία, όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια στις πάσες, όχι βιαστικές επιλογές και κυρίως απαγορεύεται η έλλειψη συγκέντρωσης. Δυο-τρεις φορές άλλωστε που οι παίκτες του Μαρτίνεθ έκαναν αβίαστα λάθη και βγήκαν στην κόντρα οι ποδοσφαιριστές της Σλοβάτσκο στο φιλικό του περασμένου Σαββάτου (8/7), είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει τις έντονες παρατηρήσεις του Ισπανού.