Παναθηναϊκός- ΑΕΚ Λάρνακας 3-1: «Πάτησε γκάζι» στο β’ μέρος

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίους τους Μπερνάρ, Μλαντένοβιτς, Βαγιαννίδη επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ Λάρνακας σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας

Παναθηναϊκός- ΑΕΚ Λάρνακας 3-1: «Πάτησε γκάζι» στο β’ μέρος


Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τα φιλικά του στην Αυστρία με νίκη επικρατώντας με σκορ 3-1 της ΑΕΚ Λάρνακας.

Ήταν η πέμπτη νίκη σε ισάριθμα ματς προετοιμασίας για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά εκείνο που κρατούν οι «πράσινοι» είναι η αρκετά καλή παρουσία τους συνολικά.

Ειδικά οι Τζούρισιτς, Μπερνάρ και Μλαντένοβιτς έδειξαν πως μπορούν να αποτελέσουν σημαντικές μονάδες, ενώ ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας ακολουθεί την γενικότερη φιλοσοφία του προπονητή.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή, ήταν καλύτερος από τους Κύπριους με τον Τζούρισιτς να αποτελεί τον «κινητήριο μοχλό», αλλά ο Σπόραρ ήταν σε κακή ημέρα και ουσιαστικά χαλούσε κάθε επιθετική προσπάθεια της ομάδας του.

Ορεξάτοι ήταν και οι Κλεϊνχέισλερ, Μαντσίνι, που βοήθησαν σημαντικά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αλλά και στην αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού.

3' Ωραίος συνδυασμός από δεξιά με Τζούριτσιτς και Παλάσιος, ο Σέρβος μπαίνει στην περιοχή και γυρίζει προς το πέναλτι όπου ο Αργεντινός σουτάρει για να κοντράρει καθοριστικά ο Τόμοβιτς

9' Ο Μαντσίνι περνάει δεξιά στον Τζούριτσιτς, ο οποίος και πάλι γυρίζει στο ύψος του πέναλτι, με τον επερχόμενο Κλεϊνχέισλερ να σουτάρει και τον τερματοφύλακα να αποκρούει δύσκολα.

40' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Μαντσίνι να βγαίνει απέναντι από τον Τούμπας και τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Λάρνακας να διώχνει σε κόρνερ.

Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ Λάρνακας ήταν μάλλον ακίνδυνη με αναιμική επίθεση και «φτωχό» κέντρο, ενώ στο β’ μέρος ο Γιοβάνοβιτς πέρασε στο ματς τους Μπερνάρ, Μλαντένοβιτς και Γερεμέγιεφ, που έδωσαν περισσότερη ώθηση στους «πράσινους».

48’ Ο Γερεμέγεφ πήρε την μπάλα την έδωσε στον Μπερνάρ, αυτός στον Παλάσιος που έκανε την σέντρα και ο Μλαντένοβιτς ανενόχλητος έκανε το 1-0

Τα γκολ άρχισαν να μπαίνουν το ένα πίσω από το άλλο στη συνέχεια!

59’ ο Γιώργος Βαγιανίδης μπήκε ανενόχλητος στην περιοχή και με δυνατό σουτ με το αριστερό έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό

63’ Ο Σουηδός μετά από κλέψιμο του Μπερνάρ και ασίστ του Βραζιλιάνου, έκανε ένα εξαιρετικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής διαμορφώνοντας το 3-0

65’ Η ΑΕΚ Λάρνακας μείωσε με τον Ράφαελ Λόπεζ, που εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού και έγραψε το 3-1.

Στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα έγιναν πολλές ακόμα αλλαγές με τους Αϊτόρ και Φικάι να δείχνουν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (46’ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (62’ Φίκαϊ), Μάγκνουσον (64’ Κάτρης), Χουάνκαρ (46’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (46’ Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (62’ Ζέκα), Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (46’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (62’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (46’ Γερεμέγεφ).

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Τούμπας, Κάσας (46’ Σάντσες), Κατελάρης (25’ Καψής, 46’ Ρομπέρζ), Τόμοβιτς (46’ Μιλίσεβιτς), Καμπεζάλι (46’ Ανδρέου), Φαράζ (46’ Λόπες), Μάμας (46’ Πονς), Λέδες (46’ Τζώρτζης), Γκάμα, Φραν Σολ (46’ Γκιούρσκο), Τρισκόφσκι (46’ Κωνσταντή).