Ολυμπιακός: Τι μας δίδαξε το πρώτο φιλικό στην Αυστρία

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΜΙΛΣ: Αν και είναι πολύ νωρίς για να βγουν σοβαρά συμπεράσματα, δεν αμφισβητείται ότι ορισμένα στοιχεία του Ντιέγκο Μαρτίνεθ φανερώθηκαν απέναντι στην Σλοβάτσκο.

Ολυμπιακός: Τι μας δίδαξε το πρώτο φιλικό στην Αυστρία

Η αλήθεια είναι ότι μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας σε προετοιμασίες του Ολυμπιακού, τα φιλικά τύπου Σλοβάτσκο δεν τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Κι αυτό, γιατί σε επίπεδο προσώπων, αρκετοί δεν μένουν καν στο ρόστερ και αποτελούν παρελθόν κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

Παρόλα αυτά, κάποια πρώτα συμπεράσματα - όχι 100% ασφαλή - μπορούν να βγουν. Ας μην σταθούμε στους πρωταγωνιστές της νίκης επί της Σλοβάτσκο, δηλαδή σε Φορτούνη, Ελ Αραμπί και Μπιέλ.

Ας σταθούμε κυρίως στο κομμάτι της φιλοσοφίας που θέλει να περάσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ο οποίος είναι ένας προπονητής με συγκεκριμένες αρχές και με μία φιλοσοφία που παραπέμπει στο κλασικό ισπανικό μοντέλο.

Τί δουλεύει από την πρώτη μέρα στον Ρέντη και τα τελευταία 24ωρα στην Αυστρία; Θέλει να δει έναν Ολυμπιακό να παίζει με την μπάλα κάτω, να αποφεύγει τα αβίαστα λάθη, να είναι πιο ακριβείς στις μεταβιβάσεις, να έχει την κατοχή, να πιέζει ψηλά, να συμμετέχουν άπαντες στο επιθετικό και δημιουργικό κομμάτι και κυρίως να μην είναι προβλέψιμος δημιουργικά. Δεν θέλει έναν μονόπατο Ολυμπιακό. Δουλεύει πολύ στο να δίνει πλάτος στην επίθεση και η πραγματικότητα είναι ότι πολλά από αυτά τα στοιχεία που δουλεύει στην καθημερινότητα, τα είδαμε κόντρα στην Σλοβάτσκο.

Σίγουρα θέλει ακόμη δουλειά να εφαρμόσουν οι παίκτες τη φιλοσοφία του Μαρτίνεθ, όμως, ως πρώτο δείγμα γραφής δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι για 45 λεπτά λειτούργησε σε καλό βαθμό. Δεν είδαμε ούτε γιόμες στο πουθενά, είδαμε πιο σίγουρες μεταβιβάσεις (ασχέτως αν έγιναν και λάθη) και κυρίως είδαμε διάθεση να πιέσουν όλοι ψηλά για να μην αφήσουν την Σλοβάτσκο να επιτεθεί.