Ολυμπιακός: Μεγαλύτερο κέρδος τα κέφια των παικτών!

ΜΙΛΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Οι Φορτούνης, Ελ Αραμπί και Μπιέλ άφησαν τη σφραγίδα τους στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με την Σλοβάτσκο, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή έχει πολύ μεγάλη σημασία και η διάθεση.

Ολυμπιακός: Μεγαλύτερο κέρδος τα κέφια των παικτών!

Την αξία του Φορτούνη δεν χρειαζόταν να την μάθουμε στο φιλικό με την Σλοβάτσκο. Ούτε φυσικά και την εκτελεστική δεινότητα του Ελ Αραμπί. Επίσης, ούτε τον Μπιέλ περιμέναμε να δούμε να είναι επιδραστικός στο επιθετικό κομμάτι από ένα 45λεπτο κόντρα στους Τσέχους. Ο Μπιέλ είχε αφήσει τα διαπιστευτήριά του στην Κοπεγχάγη και το γεγονός ότι η απόδοσή του δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα την περασμένη σεζόν, οφειλόταν στο γεγονός ότι η χρονιά ούτως ή άλλως είχε ξεκινήσει στραβά για τους περισσότερους.

Στα φιλικά προετοιμασίας όπως το σαββατιάτικο (8/7) κόντρα στην Σλοβάτσκο, περισσότερη σημασία δίνουμε στη διάθεση των παικτών. Εκεί μπορείς να διαπιστώσεις αν ένας ποδοσφαιριστής τα έχει φορτώσει στον... κόκορα και θεωρεί ότι ακόμη και να μην δουλεύει, θα έχει καβατζωμένη τη θέση του στην ενδεκάδα. Εκεί μπορείς να διαπιστώσεις αν το μυαλό του είναι αλλού. Εκεί μπορείς να διαπιστώσεις αν δείχνει την απαιτούμενη σοβαρότητα ακόμη και στα φιλικά.

Οι Φορτούνης, Ελ Αραμπί και Μπιέλ αντιμετώπισαν το παιχνίδι με τους Τσέχους σαν να ήταν επίσημο ματς. Μπήκαν ορεξάτοι, ευδιάθετοι, κεφάτοι και με το μάτι να γυαλίζει! Αυτό είναι κάτι που έλειπε στην περσινή προετοιμασία, γιατί προφανώς κάποιοι νόμιζαν ότι ακόμη και αν... σέρνονταν, δεν θα τους κουνούσε κανένας από την ενδεκάδα. Ο Ελ Αραμπί που είδαμε με την Σλοβάτσκο δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τον περσινό που είχαμε δει στο ξεκίνημα των φιλικών. Οι Φορτούνης και Μπιέλ δεν μπορούν να συγκριθούν με τα περσινά φιλικά, γιατί πολύ απλά απουσίαζαν για διαφορετικούς λόγους.

Αν λοιπόν πρέπει να κρατήσουμε οπωσδήποτε κάτι από το σημερινό φιλικό, είναι ότι ναι μεν βγήκαν αρκετά πράγματα από αυτά που δουλεύει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, ναι μεν οι Φορτούνης, Ελ Αραμπί και Μπιέλ έκαναν τη διαφορά, αλλά δίνουμε πολύ μεγαλύτερη σημασία στο γεγονός ότι ήταν πολύ κεφάτοι. Κι αυτό είναι σίγουρα το πιο ενθαρρυντικό απ’ όλα, καθώς η αξία τους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.