Προετοιμασία Ολυμπιακού: Συμμετοχή και του τερματοφύλακα στην ανάπτυξη

ΜΙΛΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ακολουθεί το μότο «επίθεση, επίθεση, επίθεση...» και ζητάει συμμετοχή απ’ όλους τους παίκτες.

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Συμμετοχή και του τερματοφύλακα στην ανάπτυξη

Αν και το δείγμα από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι αρκετά μικρό, καθώς μόλις δύο μέρες αρακολουθούμε από κοντά τις προπονήσεις που κάνει στην Αυστρία, η εικόνα που βγάζει προς τα έξω είναι ότι πρόκειται για έναν προπονητή που δουλεύει πάνω στο «μότο» του συλλόγου που δεν είναι άλλο από το «επίθεση, επίθεση, επίθεση...».

Ο Ισπανός τεχνικός δεν έχει δώσει έμφαση μόνο στο πώς θα δημιουργούν οι μεσοεπιθετικοί. Αυτό που ζητάει από τους παίκτες του είναι να έχουν άπαντες συμμετοχή στον τομέα της ανάπτυξης. Από τον Πασχαλάκη και τον Τζολάκη έως τον Ελ Αραμπί.

Όλοι τους να συμμετέχουν, να βάζουν το δικό τους λιθαράκι και να χτίζονται οι επιθέσεις από τα μετόπισθεν.

Προφανώς και θα υπάρξουν στιγμές που ο Ολυμπιακός θα βρει ομάδες, οι οποίες θα τον πιέσουν ψηλά. Επειδή το γνωρίζει ο Μαρτίνεθ ότι ειδικά στην Ευρώπη θα βρει τέτοιου είδους ομάδες που θα παίζουν με ψηλά τις γραμμές τους και θα πιέζουν, φρόντισε στις πρώτες του μέρες στην Αυστρία να δουλέψει το περιβόητο «build up», δίνοντας εντολή για πρέσινγκ ψηλά στους παίκτες της θεωρητικά «αντίπαλης ομάδας» στα διπλάκια.

Ο Μαρτίνεθ θέλει να βλέπει πρωτίστως έναν Ολυμπιακό να παίζει με την μπάλα κάτω και να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ακρίβεια στις μεταβιβάσεις. Δεν είναι τόσο απλό να βγει το πλάνο του τόσο σύντομα, αλλά προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και αυτό λογικά θα δουλέψει σε μεγάλο βαθμό στη συνέχεια της προετοιμασίας.

Θέλει να δημιουργήσει μία ομάδα η οποία θα έχει 11 ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν ενεργά στο δημιουργικό κομμάτι και δίνοντας παράλληλα και το απαιτούμενο πλάτος ανάπτυξης.