Προετοιμασία Ολυμπιακού: Η ποικιλία προγράμματος του Μαρτίνεθ και οι ασκήσεις που καλύπτουν τα πάντα

ΜΙΛΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προσπαθεί να κρατάει σε εγρήγορση τους παίκτες του, αποφεύγοντας το μονότονο ασκησιολόγιο.

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Η ποικιλία προγράμματος του Μαρτίνεθ και οι ασκήσεις που καλύπτουν τα πάντα

Υπάρχουν προπονητές που ακολουθούν ένα πλάνο προπόνησης, δίχως ιδιαίτερα «πλούσιο» ασκησιολόγιο. Υπάρχουν και άλλοι προπονητές που τους αρέσει σε καθημερινή βάση να ετοιμάζουν καινούρια προγράμματα, ώστε να μην ξέρουν οι παίκτες τί θα τους περιμένει την επόμενη μέρα.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ προς το παρόν δείχνει να ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, αν λάβουμε το πολύ μικρό δείγμα γραφής που έχουμε απ’ όλα όσα έχει κάνει στον Ρέντη το προηγούμενο διάστημα και τις πρώτες δύο προπονήσεις των Πειραιωτών επί αυστριακού εδάφους.

Η αλήθεια είναι ότι την Πέμπτη (6/7) στο Μιλς, ο Ισπανός τεχνικός είχε φροντίσει να μην κάνει τα ίδια πράγματα πρωί - απόγευμα. Συν τοις άλλοις, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το γεγονός ότι επιμένει σε μικρές ασκήσεις, ώστε να δουλεύονται όλοι οι τομείς. Κάνουν ειδικά ασκησιολόγια, προκειμένου σε κάθε προπόνηση να δουλεύονται τα πάντα. Και η δύναμη, και η αντοχή, και το κορμί των παικτών, και όλα όσα απαιτούνται για να έχει το κεφάλι του ήσυχο ο προπονητής.

Δεν γίνεται δηλαδή μία προπόνηση που να αφορά αποκλειστικά τις αντοχές των παικτών.

Από εκεί και πέρα, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον οι επόμενες προπονήσεις επί αυστριακού εδάφους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αν όντως σε καθημερινή βάση θα παρουσιάζει ένα διαφορετικό ασκησιολόγιο.