Δυο εισαγγελείς για το όπλο του Σαββίδη και τις ευθύνες των αστυνομικών

Διαχωρίστηκαν οι υποθέσεις της εισβολής του ένοπλου Σαββίδη και του Λούμπος Μίχελ στο τερέν και της μή σύλληψης του προέδρου του ΠΑΟΚ εντός του αυτόφωρου.

Δυο εισαγγελείς για το όπλο του Σαββίδη και τις ευθύνες των αστυνομικών

Την εντολή έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας. Έτσι η αθλητική εισαγγελέας Ευαγγελία Λιάσου ανέλαβε την υπόθεση των παραγόντων του ΠΑΟΚ, ενώ η εισαγγελέας Αργυρή Κοτίνα την προκαταρκτική εξέταση για την άδεια οπλοφορίας και να εντοπίσει ευθύνες αστυνομικών στη μη σύλληψη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, «ο εισαγγελέας ζήτησε διπλή προκαταρκτική εξέταση για τον Ιβάν Σαββίδη. Η πρώτη έχει να κάνει με την άδεια οπλοφορίας, πώς δηλαδή ενώ ο Εισαγγελέας γνωμοδότησε αρνητικά, στη συνέχεια ο Διευθυντής Ασφαλείας Θεσσαλονίκης υπέγραψε και έδωσε την έγκριση για την οπλοφορία. Η δεύτερη με το γιατί δεν έγινε η σύλληψη του Ιβάν Σαββίδη εντός του χρόνου που προβλέπει το αυτόφωρο και ζήτησε να αναζητηθούν και να αποδοθούν ευθύνες».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης για τη μη σύλληψή του Σαββίδη, υποστηρίζει: «Όταν το πρόσωπο που πρέπει να συλληφθεί βρίσκεται µέσα σε πλήθος ή κάτω από συνθήκες ή περιστάσεις που πιθανολογούν την εξέγερση του πλήθους εναντίον των αστυνοµικών που επιχειρούν τη σύλληψη και συνεπώς τη διατάραξη της κοινής ησυχίας και τη µαταίωση της σύλληψης, εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος απόδρασης ή εξαφάνισής του, πρέπει να αναβάλλεται η σύλληψη για να προληφθεί ενδεχόµενη αντίσταση για την απελευθέρωσή του».