Προετοιμασία Ολυμπιακού: Όχι βιαστικά συμπεράσματα στα φιλικά της Αυστρίας

ΜΙΛΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Πώς θα προσεγγίσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τα τρία φιλικά που θα δώσει ο Ολυμπιακός στην Αυστρία.

Προετοιμασία Ολυμπιακού: Όχι βιαστικά συμπεράσματα στα φιλικά της Αυστρίας

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται από το απόγευμα της Τετάρτης (5/7) στο Μιλς της Αυστρίας για να πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Είναι ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, το μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια για την ακρίβεια, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θα κάτσουν 15 μέρες στο εξωτερικό.

Τα τελευταία χρόνια ο Πέδρο Μαρτίνς είχε καθιερώσει το 10ήμερο και με μπόλικα φιλικά. Τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά... Ο Μαρτίνεθ ήθελε 15 ημέρες με ελάχιστα παιχνίδια, προκειμένου να δουλέψει σε καθαρά ποδοσφαιρικές καιρικές συνθήκες και όχι σε συνθήκες καύσωνα. Ο Μαρτίνς ήταν της φιλοσοφίας ότι μέσω των φιλικών γίνονται δυνατές προπονήσεις, ενώ ο Μαρτίνεθ θέλει κανονικές προπονήσεις και λιγοστά παιχνίδια.

Δεν πρόκειται να βγουν βιαστικά συμπεράσματα στα φιλικά που θα γίνουν επί αυστριακού εδάφους με Σλοβάτσκο (8/7), Νόρντζελαντ (14/7) και Σαμπάχ (19/7). Είτε τα κερδίσει όλα ο Ολυμπιακός, είτε τα χάσει.

Ο Μαρτίνεθ θα προσεγγίσει τα φιλικά ως τρία τεστ για να πειραματιστεί ή να δοκιμάσει ακόμη και ποδοσφαιριστές σε θέσεις - έκπληξη. Δεν πρόκειται να γίνει κάποια πρόβα δηλαδή ενόψει 10ης Αυγούστου...

Μην αποκλείσετε δηλαδή το ενδεχόμενο να δείτε πειραματισμούς στην κορυφή, στα χαφ ή στα «φτερά» της επίθεσης. Ο Μαρτίνεθ βλέπει τα συγκεκριμένα παιχνίδια ως μία καλή ευκαιρία για να δώσει πρωτίστως χρόνο σε κάποιους ποδοσφαιριστές που θεωρούνταν «τελειωμένοι» και δευτερευόντως για να δει αν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη ορισμένα πράγματα που έχει στο μυαλό του.

Οι δυνατές «πρόβες τζενεράλε» ενόψει Europa League θα γίνουν στα ματς με την Ρέιντζερς (26/7) και τη Νόριτς (29/7). Και λογικά και σε φιλικό που αναμένεται να γίνει στο Καραϊσκάκη μία εβδομάδα πριν από την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη στις 10 Αυγούστου.