Παναθηναϊκός- Πλοϊέστι 2-0: «Χτίζει» νέα φιλοσοφία (highlights)

Με συνεχές τρέξιμο, πίεση, πρέσινγκ και γρήγορες αντιδράσεις ο Παναθηναϊκός κέρδισε 2-0 την Πετρολούλ Πλοϊέστι σε φιλικό παιχνίδι στην Αυστρία

Παναθηναϊκός- Πλοϊέστι 2-0: «Χτίζει» νέα φιλοσοφία (highlights)

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 την Πετρολούλ Πλοϊέστι σε φιλικό παιχνίδι που έδωσε στην Αυστρία και έδειξε πως από νωρίς θέλει να βάλει στον τρόπο λειτουργίας του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς: Πρέσινγκ, τρέξιμο πίσω από τη μπάλα, πίεση στον αντίπαλο και γρήγορες πάσες.

Μάλιστα ο Φίλιπ Τζούρισιτς που έπαιξε ένα ημίχρονο έδειξε την ποιότητα που τον συνοδεύει, αλλά και κάποια μειονεκτήματα όσον αφορά την αγωνιστική φιλοσοφία στην αμυντική προσπάθεια.

Στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός κατά διαστήματα ο Παναθηναϊκός με πολύ καλό τον Τζούρισιτς, από τον οποίο ξεκίνησε το 1-0 του Βέρμπιτς και η φάση με το δοκάρι του Γερεμέγεφ, ενώ και ο ίδιος είχε τεχνικό δεξί στο κάθετο δοκάρι.

O Σέρβος φαίνεται ότι έχει εκπληκτικές επαφές με τη μπάλα και τρομερή οξυδέρκεια, αλλά έχει και την τάση μερικές φορές να γυρίζει πολύ πίσω για να πάρει τη μπάλα και φυσικά ακόμα δεν μπορεί να συγχρονιστεί με τους υπόλοιπους. Αθόρυβος αλλά ουσιαστικός ο Μλαντένοβιτς.

14' Καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό με τον Κώτσιρα να σηκώνει εξαιρετικά στον Τσέριν που έκανε το γύρισμα, η μπάλα έφτασε στον Παλάσιος που έκανε το σουτ με τον Ζίμα να μπλοκάρει και πάλι

15' Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Τζούρισιτς με φοβερή κάθετη να βρίσκει τον Γερεμέγεφ που έκανε το πλασέ και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι των Ρουμάνων. Στην συνέχεια της φάσης ο Τζούρισιτς με μακρινό σουτ είδε την μπάλα να σταματάει και πάλι στο δοκάρι

17' Πρώτη μεγάλη στιγμή για την Πετρολούλ με τον Πέτροβιτς να βγαίνει απέναντι από τον Μπρινιόλι και ο Ιταλός να τον νικάει

Στο 23’ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Οι «πράσινοι» άλλαξαν ωραία την μπάλα ο Τζούρισιτς πάσαρε με τακουνάκι στον Κώτσιρα, που βρήκε τον Βέρμπιτς κι εκείνος μέσα από την περιοχή πλάσαρε ωραία κάνοντας έτσι το 1-0.

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Γιοβάνοβιτς παρέταξε τους: Ξενόπουλο - Βαγιανίδη, Χουάνκαρ, Σιδερά, Φίκαϊ - Ζέκα, Φρόκου, Τρουιγέ - Καμπετσή, Καλοσκάμη, Γερεμέγεφ.

53' Καλή αντεπίθεση για τους Ρουμάνους αλλά κακό σουτ από τον Γκροζάβ με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ

72' Ο Ζέκα κλέβει τη μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή και βγάζει τον Μπιλάλ τετ α τετ αλλά το πλασέ του Αιγύπτιου στέλνει τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και άουτ

76’ Αλλαγή πλευράς από τον Κλεϊνχέισλερ δεξιά στον Καμπετσή που βλέπει την κάθετη κίνηση στην περιοχή του Βαγιαννίδη, του περνάει την πάσα και αυτός με ένα κοντρόλ και δυνατό σουτ από πλάγια δεξιά σκοράρει για το 2-0.

86' Καλή στιγμή για την Πετρολούλ με τον Ραντουνέσκου να κάνει το σουτ και την μπάλα να κοντράρει και να βγαίνει για λίγο κόρνερ

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με 2-0 αφού ο ρυθμός είχε πέσει.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι (63’ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (63’ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (70’ Κάτρης) , Μάγκνουσον (63’ Φίκαϊ), Μλαντένοβιτς (63’ Χουάνκαρ), Τσόκαϊ (63’ Ζέκα), Τσέριν (45’ Τρουιγέ), Τζούρισιτς (46’ Φρόκου, 70’ Κλέινχεϊσλερ), Παλάσιος (63’ Καμπετσής), Γερεμέγεφ (70’ Μπιλάλ), Βέρμπιτς (63’ Καλοσκάμης).

ΠΕΤΡΟΛΟΥΛ: Ζίμα, Ντούα (60’ Χάνκα), Παπ, Γκαρούτι, Τίκου, Ντιομάντε (80’ Κονσταντινέσκου), Τζέφερσεν, Μούσι (66’ Ραντουλέσκου), Τζάιρ, Γκρόζαφ (46’ Ταβάρες), Πέτροβιτς (84’ Ραντουκάν).