Ολυμπιακός: Στο Μιλς η φυσική κατάσταση και η τακτική, στην Γλασκώβη η πρώτη «πρόβα» για Europa

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη φυσική κατάσταση στο Μιλς (5-19/7), ενώ στο δυνατό φιλικό με την Ρέιντζερς (26/7) θα γίνει η πρώτη «πρόβα» ενόψει Europa League. Το «ΦΩΣ» και το «fosonline.gr» θα καλύψει από κοντά την προετοιμασία του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός: Στο Μιλς η φυσική κατάσταση και η τακτική, στην Γλασκώβη η πρώτη «πρόβα» για Europa

Από το απόγευμα της Τετάρτης (5/07) η αποστολή του Ολυμπιακού θα βρίσκεται στην Αυστρία για δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα, στο Μιλς του Τιρόλο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα κοιτάξει να δώσει περισσότερη έμφαση στον τομέα της φυσικής κατάστασης και σιγά-σιγά να βάζει τις δικές του πινελιές στο κομμάτι της τακτικής και σε ό,τι έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του.

Σίγουρα τα τρία φιλικά με Νόρντζελαντ, Σλοβάτσκο και Σαμπάχ θα είναι μία καλή ευκαιρία για τον Μαρτίνεθ για να τεστάρει ορισμένα σχήματα και κάποιους ποδοσφαιριστές που θα «παίξουν» για την παραμονή τους ή όχι στο ρόστερ.

Ωστόσο, κατά βάση η προετοιμασία στην Αυστρία θα έχει ως κεντρικό θέμα τον συνδυασμό βελτίωσης φυσικής κατάστασης με τακτική. Συν τοις άλλοις, στο Μιλς θα βρεθούν και ποδοσφαιριστές οι οποίοι - κακά τα ψέματα - δύσκολα θα είναι στο ρόστερ της επόμενης σεζόν. Θέλει όμως ορισμένους εξ αυτών να τους δει ο προπονητής.

Ουσιαστικά, στο πιο δυνατό φιλικό που έχει κλείσει έως τώρα, αυτό με την Ρέιντζερς στην Γλασκώβη στις 26 Ιουλίου, ο Μαρτίνεθ θα κάνει μία πρώτη «πρόβα» ενδεκάδας για τις διπλές αναμετρήσεις του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League κόντρα στον χαμένο του ζευγαριού Γκενκ - Σερβέτ.

Οι Πειραιώτες θα δώσουν μίνιμουμ ακόμη ένα δυνατό φιλικό πριν την ευρωπαϊκή αναμέτρηση της 10ης Αυγούστου. Επιθυμία τους είναι να παίξουν ένα ματς στο Καραϊσκάκη, ενώ φημολογείται ότι το φιλικό με την Ρέιντζερς ίσως να μην είναι το μοναδικό που θα δώσουν στο Νησί. Γίνονται συζητήσεις και με ομάδες της Championship.

*** Το «ΦΩΣ» και το «fosonline.gr» θα βρεθεί για 15 μέρες στην Αυστρία και θα σας μεταφέρει όλα τα νέα σε καθημερινή βάση από την προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Μιλς.