Μπέος για έρευνες στη SL2: «Το 2011 αθώοι άνθρωποι μπήκαν φυλακή»

Ο πρόεδρος του Βόλου, Αχιλλέας Μπέος μίλησε για τις έρευνες που έχουν ξεκινήσει για στημένους αγώνες στη Super League 2.

Μπέος για έρευνες στη SL2: «Το 2011 αθώοι άνθρωποι μπήκαν φυλακή»

Ο Αχιλλέας Μπέος έκανε δηλώσεις για το θέμα στο TRT.

«Καταρχάς χαιρετίζω τις έρευνες αυτές και μακάρι να υπάρξει αποτέλεσμα. Όπως δείχνει αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς που έχουν αναλάβει την έρευνα σε μία τόσο σημαντική υπόθεση, γιατί ακολουθούν την σωστή διαδικασία. Να συλλέξουν, δηλαδή πρώτα στοιχεία, να τα αξιολογήσουν και να ασκήσουν κατηγορίες. Όχι όπως το 2011 όπου επρόκειτο για ένα στημένο γεγονός, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν αθώοι άνθρωποι στη φυλακή όπως εγώ. Και στο τέλος όλοι αθωώθηκαν.

Θέλω να πιστεύω ότι η έρευνα αυτή θα φτάσει σε βάθος και θα βρεθούν στοιχεία. Παράλληλα, επικροτώ τα λεγόμενα της FIFA και της UEFA ότι το πρωτάθλημα της Β’ Eθνικής είναι το πιο βρώμικο πρωτάθλημα στον κόσμο όχι μόνο της Ευρώπης. Επιτέλους ήρθε η ώρα της κάθαρσης και ας ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ακόμα και με 10 ή με 12 ομάδες».

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Ας ελπίσουμε να βγει κάποιο αποτέλεσμα. Να διευκρινίσουμε βέβαια ότι δεν έχουν γίνει ακόμα συλλήψεις. Εχουν γίνει είτε αναφορές είτε προαγωγές. Τουλάχιστον αυτό διαβάζουμε ότι έχει συμβεί και αυτό είναι το σωστό. Πρέπει πρώτα να διερευνηθεί σε βάθος μία υπόθεση. Και αν προκύψουν στοιχεία να σχηματιστεί δικογραφία και να αποδοθούν ευθύνες. Από κει και πέρα η δικαιοσύνη θα έχει το λόγο.

Η σωστή Δικαιοσύνη και όχι οι επίορκοι δικαστές που έκριναν εμένα το 2011, οι οποίοι είναι η ντροπή της Δικαιοσύνης. Διότι αυτό θα το λέω μέχρι να πεθάνω. Επίορκοι δικαστές που στοχοποίησαν ανθρώπους με πολιτική σκοπιμότητα, είναι η ντροπή της Δικαιοσύνης. Σήμερα βλέπουμε μία διαφορετική διαδικασία με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο.


Μπορεί να μην είναι 5 πόλεις στο επίκεντρο των ερευνών. Μπορεί να είναι παραπάνω από 5. Στον Βόλο υπήρχε ομάδα Β’ Εθνικής, μπορεί να υπήρχαν άνθρωποι που μεσολαβούσαν. Δεν ξέρω τους λόγους που οδηγήθηκαν οι έρευνες στον Βόλο, στην Λάρισα, στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα ή δεν ξέρω που αλλού… Αυτό το αξιολογεί μία συγκεκριμένη διαδικασία. Γνωρίζω ότι είναι και η Ιντερπόλ μέσα. Να ελπίσουμε όλοι ότι για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Υπομονή να δούμε τι θα γίνει. Ελπίζουμε το νέο πρωτάθλημα πιο αξιόλογο και πιο ανταγωνιστικό».