Παναχαϊκή: Έντονη ανησυχία για την έρευνα της Ιντερπόλ

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στις τάξεις της Παναχαϊκής σχετικά με τις αποκαλύψεις για την έρευνα της Ιντερπόλ.

Παναχαϊκή: Έντονη ανησυχία για την έρευνα της Ιντερπόλ

Η έρευνα της Ιντερπόλ για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος σε ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, αναμένεται να επηρεάσει και την Παναχαϊκή.

Στόχος της έρευνας είναι το πρωτάθλημα της Super League 2, καθώς προσελκύει "παράγοντες" χωρίς θεσμικό ρόλο και "χρηματοδότες" που δεν είναι μετόχοι σε ποδοσφαιρικές ομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Παναχαϊκή εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της υποβιβασμού, αν προσαχθούν κατηγορίες και αποδειχθεί η διάπραξη αδικημάτων. Πληροφορίες από καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι το κύκλωμα είχε την Πάτρα ως κεντρικό σημείο δράσης.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 20 προσαγωγές (όχι συλλήψεις) και η Οικονομική Αστυνομία έχει εισβάλει σε σπίτια και γραφεία των εμπλεκομένων προκειμένου να συλλέξει αποδεικτικό υλικό για την έρευνα. Τα κινητά τηλέφωνα και τα φορητά υπολογιστές έχουν κατασχεθεί από τις αρχές. Η ανησυχία είναι μεγάλη και μεταξύ των οπαδών της Παναχαϊκής, οι οποίοι ελπίζουν ότι η ομάδα τους δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση, αν και υπάρχουν πολλές φήμες και διαδόθηκαν πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες, ενισχυμένες από την έρευνα που έγινε στην Πάτρα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει συγκεκριμένη κατηγορία για την υπόθεση και η έρευνα βρίσκεται στο προκαταρκτικό στάδιο. Όλο το υλικό θα παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες.

Κάποιοι έχουν συνδέσει το "φιάσκο" Τσαλουχίδη - Γεωργιάδη με τις εξελίξεις στην Παναχαϊκή και την έρευνα της Ιντερπόλ στην Ελλάδα (καθώς συνέπεσαν χρονικά) και την προσαγωγή διαφόρων παραγόντων από ομάδες της Super League 2 και άλλους ενδιαφερόμενους, που έχουν γίνει γνωστοί για τη δράση τους κατά τη διάρκεια των χρόνων στο επίφημο πρωτάθλημα.

Αυτή είναι μια επιχείρηση που ετοιμάζονταν εδώ και πολλούς μήνες για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος σε όλη την Ευρώπη. Η αρχή έγινε στην Αυστρία, ακολούθησε η Ελλάδα, και στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εισαγγελέων από πέντε χώρες (Ελλάδα, Σουηδία, Σλοβενία, Σλοβακία, Τσεχία).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα της αστυνομίας υπάρχουν συνολικά 47 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας πολύ γνωστός που είχε σχέση με την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας που συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010! Επίσης, ανάμεσα στους προσαχθέντες υπάρχει και ο πρόεδρος μιας τοπικής ομάδας από την Αττική, με τον αδελφό του να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

ΦΙΛΑΘΛΟΙ: «ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ»

Η ομάδα Πρωτοβουλίας Φίλων Παναχαϊκής «Ιωάννης Κρητικός», εξέδωσε ανακοίνωση για τα όσα γίνονται στην Παναχαϊκή. Αναλυτικά αναφέρουν τα εξής:

Αυτό που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια θυμίζουν μία πολύ ωραία ποιοτική αμερικάνικη δραματική κωμωδία τη “μέρα της μαρμότας”. Η διαφορά όμως είναι ότι το δικό μας έργο και στην αμερικάνικη έκδοσή του είναι μεν δραματική κωμωδία αλλά κάκιστης ποιότητας.

Η ομάδα βουλιάζει και το όνομά της διασύρεται άλλη μια φορά. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει χρόνος να σωθεί κάτι. Η Ερασιτεχνική επιβάλλεται να πάρει όχι μόνο θέση αλλά ως θεσμός με δικαιώματα και υποχρεώσεις να ψάξει την άκρη του νήματος που είναι οι Αμερικάνοι μέτοχοι της ΠΑΕ. Υπάρχουν χαρτιά με τα στοιχεία των μετόχων, υπάρχουν πρεσβείες, υπάρχουν Έλληνες της διασποράς που μπορούν να βοηθήσουν. Κύριοι κινηθείτε, έχετε ευθύνες που θα αποδοθούν. Η ομάδα δεν αντέχει άλλο.

Καλούμε τους θεσμικούς παράγοντες της Πάτρας να ενδιαφερθούν, να πιέσουν, είναι ντροπή για όλους αυτή η κατάσταση. Δεν έχετε δικαίωμα να λέτε ότι ενδιαφέρεστε για το καλό της Πάτρας αν δεν ενδιαφερθείτε για την ομάδα σύμβολό της. Ελπίζουμε οι τελευταίες εξελίξεις του αστυνομικού δελτίου να μην αφορούν την ομάδα γιατί τότε πολλά τάμπλετ και λάπτοπ θα πρέπει να ελεγχθούν και θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου».