Η ΑΕΚ κράτησε τον «κορμό» της και πλέον πάει για ενίσχυση!

Με την παραμονή των Άμραμπατ και Πινέδα η ΑΕΚ διατήρησε τους  παίκτες στους οποίους στηρίχθηκε ο Αλμέιδα για να κατακτήσει η ομάδα το πρώτο της νταμπλ μετά από 45 χρόνια και τώρα στοχεύει στη βελτίωση του ρόστερ της

Η ΑΕΚ κράτησε τον «κορμό» της και πλέον πάει για ενίσχυση!

Συνεχίζεται η κατάσταση παρατεταμένης ευδαιμονίας στην ΑΕΚ.

Έχει, για να μιλήσουμε με τους ναυτικούς όρους, τον «αέρα στα πανιά» της σε όλα τα επίπεδα.

Ειδικά μετά την επιστροφή στην φυσική έδρα της ομάδας, μετά από 19 χρόνια, σαν να λύθηκαν τίποτα ...μάγια! Όχι μόνο η ομάδα που παρουσίασε, εκεί, ήταν θελκτική στο μάτι κι αποτελεσματική στο γήπεδο, αλλά ολοκλήρωσε την σεζόν με το πρώτο νταμπλ μετά από 45 χρόνια!

Kι ενώ πολλοί προέβλεπαν ότι η ομάδα θα είναι μιας ...χρήσης με βασικά κομμάτια του αγωνιστικού «παζλ» να είναι εξαιρετικά αμφίβολο το αν θα συνεχίσουν υποθηκεύοντας την αγωνιστική συνέχεια της, οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου βρίσκουν τους «κιτρινόμαυρους» καλύτερα του αναμενομένου στον μεταγραφικό τους σχεδιασμό!

Κι αυτό γιατί ελάχιστοι θα περίμεναν ότι μέχρι τούδε θα είχαν κρατήσει τον βασικό «κορμό» της περσινής σεζόν, διατηρώντας στις τάξεις τους όχι μόνο τον (ΜVP της ομάδας αλλά και του πρωταθλήματος) Ορμπελίν Πινέδα, αλλά και τον Noυρεντίν Άμραμπατ.

Δύο παίκτες που ήθελε να μείνουν ωσάν... τρελός ο Mατίας Αλμέιδα. Ο πρώτος γιατί πέραν των όσων έκανε πέρσι στην πρώτη του χρονιά στα ελληνικά γήπεδα (10 γκολ, 4 ασίστ, σε 42 ματς) είναι η μετενσάρκωση του αγωνιστικού στυλ της ομάδας.

Συν την προσφορά και την αυτοθυσία του όπου του ζητήθηκε (π.χ. κορυφαίος ως... δεξί μπακ, ασθενής, κόντρα στον Παναθηναϊκό, στα πλέι οφ, λόγω αποβολής του Ρότα).

Για όλα αυτά κι επειδή στη διοίκηση οι επιθυμίες του Αργεντινού είναι ...διαταγές (καθώς του αναγνωρίζουν το... λαχείο που κλήρωσε στην ομάδα με την επιμονή του για τον Μεξικανό) έκαναν την υπέρβαση δίνοντας 6,5 εκατομμύρια ευρώ στη Θέλτα.

Ποσό που είναι το μεγαλύτερο για μεταγραφή στην ιστορία των «κιτρινόμαυρων» (κι 9ο στα χρονικά του Ελληνικού ποδοσφαίρου), αποτελώντας υλοποίηση, ουσιαστικά της Μελισσανίδειας ρήσης εις επήκοον των δημοσιογράφων: «Ό,τι θέλει ο Αλμέιδα θα το έχει...»

Όσο για τον (ολλανδοθρεμμένο) Μαροκινό (που για το δυναμικό του παιχνίδι και την ατομική του ενέργεια και τη δυνατότητα να παίξει και στις δύο πτέρυγες τον προέκρινε ο προπονητής) η ανάγκη παραμονής του αυξήθηκε μετά την μεγάλη ατυχία του Φερνάντες, που τον ...ξεχνάμε για όλο το 2023 και για κάμποσο από το 2024 (λόγω του κομμένου αχιλλείου σε προσωπική του προπόνηση εν μέσω... διακοπών).

Ο 36χρονος, των 8 γκολ και 4 ασίσε σε 34 ματς, για τρίτη διαδοχική μεταγραφική περίοδο ήταν φευγάτος (λόγω οικογενειακών θεμάτων) κι όπως και τις προηγούμενες ...ψήθηκε να μείνει (σε συνδυασμό ότι δεν βρέθηκε κι εξίσου ελκυστικός προορισμός στις Κάτω Χώρες) μ’ αποτέλεσμα το δίδυμο με τον Ελίασον στα δεξιά να παραμείνει αρραγές.

Έτσι με δεδομένο ότι μόνο ο Τζαβέλλας (4ος στόπερ ιεραρχικά) έφυγε η AEK κράτησε τις αγωνιστικές της σταθερές και πλέον πάει για την ενίσχυση της μ’ ένα (αριστεροπόδαρο κατά προτίμηση) σέντερ μπακ, εν δυνάμει βασικό, ένα αριστερό εξτρέμ (για αντί – Γκατσίνοβιτς κι έναν επιθετικό.

Όχι πολλά για μια ομάδα που ξεκινά στις αρχές Αυγούστου να παίζει...