Μαρτίνεθ: «DNA νικητή ο Ολυμπιακός»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ έκανε αναφορά στο DNA της ομάδας του Πειραιά.

Μαρτίνεθ: «DNA νικητή ο Ολυμπιακός»

Η αρχική τοποθέτηση του προπονητή του Ολυμπιακού, Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

«Ευχαριστώ πολύ τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τη μεγάλη ευκαιρία που μου δίνει να δουλέψω σε αυτόν τον τεράστιο σύλλογο.

Με το που μπαίνει κάποιος στο αθλητικό κέντρο και στα γραφεία της ομάδας βλέπει το DNA του νικητή. Βλέπεις κόσμο γεμάτο πάθος, που θέλει μόνο να κερδίζει και να παίρνει χαρές.

Ευχαριστώ τον Αντόνιο Κορδόν για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία να κατακτήσουμε πράγματα μαζί. Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τίτλους και να αφήσουμε μια θετική εικόνα με την παρουσία μας.

Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε χαρούμενοι και φιλόδοξοι. Είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα στην καριέρα μας και έχουμε μεγάλο κίνητρο.
Βρισκόμαστε εδώ γεμάτοι φιλοδοξία και με πολλή όρεξη για σκληρή δουλειά, ώστε να πάει η ομάδα ψηλότερα. Όταν μας κάλεσαν να γίνουμε μέλος του Θρύλου, δεν είχαμε καμία αμφιβολία».

Για τον τίτλο που θα έβαζε στον Ολυμπιακό που έχει στο μυαλό του: «Αυτό που θέλω από τους παίκτες και από το σύνολο της ομάδας είναι να βγάλει ο καθένας τον καλύτερό του εαυτό. Οι παίκτες που είναι ήδη στην ομάδα και όσοι θα έρθουν, θα πρέπει να μοιράζονται την ίδια νοοτροπία, να βελτιώνονται καθημερινά και να είναι ανταγωνιστική η ομάδα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Θέλουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να γινόμαστε μεγάλη δυσκολία για τον αντίπαλο. Να παίζουμε για τη νίκη και να μπορούμε να αγωνιστούμε από οποιεσδήποτε συνθήκες και να ξεσηκώνουμε τον κόσμο μας με τον καλύτερο τρόπο».

Για τον αριθμό των παικτών που θα ήθελε στο ρόστερ: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας δώσω ακριβή αριθμό που θέλουμε στην ομάδα μας. Είναι η στιγμή που αξιολογώ τους παίκτες. Εχω κάνει τη μελέτη μου, αλλά τώρα γνωρίζω τους πάντες ακόμη καλύτερα. Είναι σημαντική η προσωπική επαφή με τον άλλον. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα πάρουμε τις αποφάσεις, χωρίς να βάζουμε όρια στους αριθμούς. Δεν έχει σημασία ο αριθμός, αλλά οι επιλογές μας να είναι επιτυχημένες».

Για τα συστατικά που πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός που έχει στο μυαλό του και για την αξιοποίηση της Ακαδημίας: «Για όλους μας γίνεται μία νέα αρχή σήμερα. Όλοι μαζί προσπαθούμε να πάμε σε ένα επόμενο στάδιο. Θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα έχει μέλλον και συνέχεια. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε οτιδήποτε έχουμε στη διάθεσή μας, παίκτες με εμπειρία και νεότερους. Αν έχετε μελετήσει την πορεία μου, οι ποδοσφαιριστές που δούλεψαν μαζί μας ανέβασαν το επίπεδό τους. Ιδιαίτερα εκείνοι που ήθελαν να βοηθήσουν την ομάδα. Επιμένω ότι με καθημερινή δουλειά και όπως είπε ο πρόεδρος με συνεχόμενη όρεξη για βελτίωση, νομίζω ότι αυτό θα είναι το κλειδί. Να δουλεύουμε καθημερινά για τη βελτίωση. Οι διοργανώσεις που θα λάβουμε μέρος απαιτούν διαφορετικά πράγματα. Θα πρέπει να είμαστε ικανοί να δώσουμε την απάντηση ως ομάδα».

Για το τι ποδόσφαιρο θα περιμένει ο κόσμος από την ομάδα του: «Πρέπει να παίζουμε πάντα για τη νίκη και να εκμεταλλευόμαστε στο μάξιμουμ τις δυνατότητες των παικτών. Πρέπει να είμαστε γρήγοροι και προσεκτικοί, με πολλή ενέργεια, με ένταση, με ποιότητα για να κερδίζει τα ματς και φυσικά να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις διαφοροποιήσεις κάθε διοργάνωσης. Μιλάμε πολύ για το στυλ παιχνιδιού, αλλά για να κερδίσεις χρειάζεται να κάνεις διάφορα στυλ. Ο Ολυμπιακός θα κάνει τα πάντα για να κερδίζει. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά σενάρια που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε, αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε ομάδα και μία ομάδα έξυπνη».