Ολυμπιακός: Τι δείχνει η κίνηση του Κορδόν για Σέρτζι Νταρντέρ

O Αντόνιο Κορδόν προσπαθεί να βρει «παραθυράκια» για να πετύχει «deals» τύπου Σέρτζι Νταρντέρ που υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν μπορούν να επιτευχθούν.

Ολυμπιακός: Τι δείχνει η κίνηση του Κορδόν για Σέρτζι Νταρντέρ

Όταν ακούστηκε για πρώτη φορά το όνομα του Σέρτζι Νταρντέρ ως ένας από τους παίκτες που κυνηγάει ο Αντόνιο Κορδόν για να κλείσει και να φέρει στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού, οι περισσότεροι έκαναν λόγο για... θαύμα.
Όταν διαβάζεις στον ισπανικό Τύπο ότι μέχρι και η Μπαρτσελόνα ασχολήθηκε με τον 29χρονο αρχηγό της Εσπανιόλ, τότε είναι λογικό να εκφράζεις αμφιβολίες για την εγκυρότητα του ρεπορτάζ που έφεραν στο προσκήνιο οι Ισπανοί δημοσιογράφοι.

Στην πραγματικότημα, όμως, οι ρεπόρτερ της Εσπανιόλ δεν δημιούργησαν ένα μεταγραφικό σενάριο από το... στομάχι τους.

Ο Αντόνιο Κορδόν όντως παλεύει για τον Νταρντέρ και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάποια «παραθυράκια» που υπάρχουν στα συμβόλαια.

Βέβαια, για να επιτευχθεί το «deal», δεν φτάνει μόνο να βρεθούν τα «παραθυράκια». Θα πρέπει πρωτίστως να πειστεί ο παίκτης για το πρότζεκτ που θα του παρουσιάσει ο Κορδόν.

Ο Νταρντέρ που δείχνει ξεκάθαρα προτίμηση να παραμείνει σε ένα τοπ πρωτάθλημα, δεν έχει απορρίψει τον Ολυμπιακό. Αν τον είχε απορρίψει, δεν θα εξακολουθούσε ο Κορδόν να βρίσκεται σε διαρκείς επαφές μαζί του.

Από εκεί και πέρα, αν αξίζει κάτι να σχολιαστεί, είναι ότι η κίνηση για τον Νταρντέρ δείχνει πολλά: Δείχνει έναν Κορδόν αποφασισμένο να κάνει ακόμη και υπερβάσεις, εφόσον χρειαστεί. Άλλωστε, πληρώνεται αδρά για να κάνει τέτοιου είδους «θαύματα».

Ναι μεν στον νέο αθλητικό διευθυντή του Ολυμπιακού αρέσει να ανακαλύπτει ποδοσφαιριστές σε νεαρή ηλικία ή να αποκτά παίκτες σε πιο προχωρημένη που για ορισμένους είναι «τελειωμένοι», αλλά περίπτωση σαν του Νταρντέρ δεν υπήρχε περίπτωση να μην την κυνηγήσει.
Ακόμη κι αν βρισκόταν στην Μπέτις, τέτοιους ποδοσφαιριστές με εξαιρετικά χαρακτηριστικά στον άξονα της μεσοεπιθετικής γραμμής, δεν είναι εύκολο να τους αγνοήσεις. Είμαστε σίγουροι ότι τον Νταρντέρ θα τον κυνηγούσε και για λογαριασμό της Μπέτις.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, είναι ολοφάνερο ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι αουτσάιντερ και απλώς περιμένουν μήπως καταφέρουν να κερδίσουν κάτι από τις διάφορες καραμπόλες που μπορεί να προκύψουν.