Ολυμπιακός: Πώς μπορεί να γίνει η υπέρβαση με Νταρντέρ

Ο Σέρχι Νταρντέρ της Εσπανιόλ αρέσει πολύ στον Ολυμπιακό, αλλά πρόκειται για τον ορισμό της υπέρβασης. 

Ολυμπιακός: Πώς μπορεί να γίνει η υπέρβαση με Νταρντέρ

Ας πάμε στα δεδομένα... Ο Σέρχι Νταρντέρ δεν θέλει να ακολουθήσει την Εσπανιόλ στη Σεγούντα Ντιβιζιόν. Και για αυτό το λόγο ο Ολυμπιακός μαζί με αρκετούς ισπανικούς συλλόγους τον εξετάζουν σοβαρά.

Ο ίδιος ο 30χρονος χαφ είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι θα ήθελε να πάει στην Ατλέτικο, αλλά οι Μαδριλένοι δεν έχουν καταθέσει καμία πρόταση. Η δε Μπαρτσελόνα που επίσης είχε ακουστεί, δεν φαίνεται ότι ασχολείται με την περίπτωσή του. Κατά καιρούς έχουν γραφτεί ότι τον θέλουν οι Βαλένθια, Βιγιαρεάλ, Σεβίλλη, Μπέτις, Μαγιόρκα και Αλμερία. Τεράστιος ο ανταγωνισμός με λίγα λόγια...

Πάμε λοιπόν να προσεγγίσουμε τα δεδομένα: Πρώτον, ο Ολυμπιακός εφόσον μπει στο παιχνίδι της απόκτησής του, θα είναι το απόλυτο αουτσάιντερ. Δεν το συζητάμε καν ότι ο Μαρτίνεθ θα τον ήθελε στους Πειραιώτες. Δεν έγινε τυχαία άλλωστε πρωτοσέλιδο ο Ολυμπιακός σε ισπανική εφημερίδα με αφορμή το ενδιαφέρον για τον Νταρντέρ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες στο συμβόλαιό του που έχουν τη σημασία τους, αξίζει να τις αναφέρουμε τα εξής: Στην Εσπανιόλ έπαιρνε 1,2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά λόγω του υποβιβασμού πέφτει στα μισά, δηλαδή στα 600 χιλιάρικα εφόσον παραμείνει στην Βαρκελώνη. Άρα για αυτό το λόγο θέλει να αποχωρήσει από την Καταλονία, γιατί δεν έχει σκοπό να κάτσει με «ψαλίδι» 50% των αποδοχών του και μάλιστα στη Β’ Ισπανίας.

Ο Νταρντέρ είχε ρήτρα αποδέσμευσης 50 εκατομμύρια, αλλά μειώνεται στα 10 εκατομμύρια λόγω του υποβιβασμού. Τέτοια ποσά δεν πρόκειται να δώσει κανένας. Οπότε, πάμε στο πιο ρεαλιστικό σενάριο που αφορά τον δανεισμό του. Μπορεί να φύγει δανεικός από 1η έως 11 Ιουλίου και μόνο σε αυτό το διάστημα χωρίς να παρέμβει η Εσπανιόλ!

Αν βρεθεί μία ομάδα να του καλύψει το 1,2 εκατομμύρια που θα έπαιρνε από την Εσπανιόλ σε περίπτωση που έμενε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και ταυτόχρονα συμφωνήσει και ο ποδοσφαιριστής, τότε οι Καταλανοί δεν εμπλέκονται πουθενά. Μάλιστα, στην ομάδα που θα καταλήξει δανεικός, μπορεί να μείνει με το συγκεκριμένο συμβόλαιο όσο διάστημα η Εσπανιόλ αγωνίζεται στη Β’ Ισπανίας.

Σε περίπτωση, όμως, που ο καταλανικός σύλλογος προβιβαστεί, τότε ο Νταρντέρ θα επιστρέψει την επόμενη μέρα στην ομάδα της Βαρκελώνης, βάσει του ισχύοντος συμβολαίου του. Αυτό λοιπόν είναι και το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό. Οι περισσότερες ισπανικές ομάδες δεν θα ήθελαν να τον πάρουν δανεικό και υπό τον κίνδυνο να τον χάσουν του χρόνου σε περίπτωση που η Εσπανιόλ ανέβει στην κατηγορία. Θα προτιμούσαν να τον πάρουν με αγορά, αλλά τα 10 εκατομμύρια είναι πολλά χρήματα. Ο Ολυμπιακός δεν δείχνει να έχει πρόβλημα να τον αποκτήσει δανεικό και γνωρίζοντας εξ αρχής ότι μπορεί να μην τον έχει την μεθεπόμενη χρονιά, εφόσον η Εσπανιόλ προβιβαστεί στα «μεγάλα σαλόνια».