Ο Φαντιγκά για Ολυμπιακό, Παρί και τον πατέρα του

Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά μίλησε για το πέρασμα του από την Παρί Σεν Ζερμέν, τη μετακίνηση του στον Ολυμπιακό και για τον πατέρα του.

Ο Φαντιγκά για Ολυμπιακό, Παρί και τον πατέρα του

Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που εξετάζει ο Αντόνιο Κορδόν για την επόμενη σεζόν. Έχει κάνει μία γεμάτη χρονιά με τον Ιωνικό και βρίσκεται στο… μικροσκόπιο του Ισπανού αθλητικού διευθυντή του Ολυμπιακού και πιθανότατα θα πάρει την ευκαιρία του στην προετοιμασία.

Ο νεαρός χαφ μίλησε σε γαλλική ιστοσελίδα με αφορμή το γεγονός πως έχει περάσει από τα τμήματα υποδομής της Παρί Σεν Ζερμέν. Αναφέρθηκε στο επαγγελματικό του ξεκίνημα με τη φανέλα της Παρί λέγοντας:

«Το να ξεκινήσω ως επαγγελματίας με μία νίκη της Παρί και μπροστά στον κόσμο μας και ειδικά υπό το βλέμμα του πατέρα μου που ήρθε να με δει για πρώτη φορά ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσα να ονειρευτώ. Δεν είχε καταφέρει ποτέ να με δει γιατί δούλευε πολύ. Ως παιδί ονειρευόμουν να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής για να με δει στην τηλεόραση. Είναι σίγουρα η πιο όμορφη στιγμή της νεανικής μου καριέρας», είπε ο Φαντιγκά.

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι δεν είναι εύκολο για κάποιον ποδοσφαιριστή να καθιερωθεί στην Παρί. «Για να κερδίσεις θέση στην Παρί πρέπει να είσαι πολύ ταλαντούχος και πολύ ώριμος. Μου έλειπαν μερικές ιδιότητες για να ελπίζω να το πετύχω».

Ο Φαντιγκά αναφέρθηκε και στη μετακίνηση του στην Ελλάδα λέγοντας: «Υπέγραψα στον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο του 2022. Η προσαρμογή μου πήγε πολύ καλά χάρη στο γκολ που πέτυχα στο πρώτο μου παιχνίδι. Ανακάλυψα ένα φανατικό κοινό, κατακτήσαμε τον τίτλο και έπαιξα στο Champions League. Την περασμένη σεζόν έπαιξα δανεικός στον Ιωνικό για να πάρω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Έκανα μία γεμάτη σεζόν και δεν φοβάμαι να ρισκάρω για να βελτιωθώ. Δεν μετανιώνω γι' αυτή την επιλογή γιατί έπαιζα με μεγάλη μου χαρά κάθε Σαββατοκύριακο».