Ολυμπιακός: Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Γκαρίδο - Τι ισχύει για Κρόιφ, Ιραόλα, Μπορδαλάς

Ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο είναι έτοιμος για τον Ολυμπιακό * Η επίσης έτοιμη λύση του Ζόρντι Κρόιφ, η πίεση από Γαλλία και Αγγλία εμπόδιο για τον Ιραόλα και αυτή από την Ισπανία για τον Μπορδαλάς * Θέμα χρόνου πια η ανακοίνωση για τον νέο προπονητή

Ολυμπιακός: Με τις βαλίτσες στο χέρι ο Γκαρίδο - Τι ισχύει για Κρόιφ, Ιραόλα, Μπορδαλάς

Ο Αντόνιο Κορδόν έχει κάνει όλες αυτές τις μέρες μία σειρά επαφών με υποψήφιους προπονητές για τον Ολυμπιακό και σύμφωνα με πληροφορίες αυτός που ετοιμάζεται να αναλάβει την πειραϊκή ομάδα είναι ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο.

Ο 54χρονος τεχνικός, απολύτου εμπιστοσύνης του νέου αθλητικού διευθυντή της πειραϊκής ΠΑΕ, έχει μείνει ελεύθερος από την τελευταία ομάδα του στο Μαρόκο και από την πρώτη στιγμή ήταν σε περίοπτη θέση της λίστας.

Ο Κορδόν έχει μιλήσει και με τον Ζόρντι Κρόιφ που αποφάσισε να αφήσει την αθλητική διεύθυνση της Μπαρτσελόνα και να επιστρέψει στην προπονητική, με τον 50χρονο Ολλανδό με το «βαρύ» όνομα να είναι επίσης ένας άνθρωπος με τον οποίο ο Κορδόν έχει συνεργαστεί άψογα στο παρελθόν και τον θεωρεί κατάλληλο για να αναλάβει μαζί του να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει σε εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Από τον Ολυμπιακό μέχρι αργά χθες δεν υπήρχε τίποτα επίσημο για το θέμα του προπονητή, παρά μόνο ότι είναι πλέον θέμα χρόνου η τελική απόφαση του Κορδόν που έχει το απόλυτο κουμάντο, ώστε σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για το οικονομικό σκέλος να προχωρήσει οριστική συμφωνία και να ανακοινωθεί ο νέος προπονητής.

Στην Ισπανία οι πληροφορίες από διάφορες πηγές έφερναν ως φαβορί για τον «ερυθρόλευκο» πάγκο τον Γκαρίδο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ (όπως π.χ. στη «Μάρκα»), ο Ολυμπιακός έχει κάνει προτάσεις τόσο στον Άντονι Ιραόλα όσο και στον Πεπ Μπορδαλάς, οι οποίοι όμως δεν δείχνουν να βιάζονται για να πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους. Ο Ιραόλα φέρεται να έχει προτάσεις από την Λιντς, αλλά και από την Μαρσέιγ και θέλει να τις εξετάσει, όπως και κάποια περίπτωση να μείνει στην Ισπανία και ειδικά στην Μπιλμπάο αν δεν μείνει εκεί ο Βαλβέρδε. Ο δε Μπορδαλάς που έσωσε τη Χετάφε από τον υποβιβασμό έχει δεχτεί ήδη πρόταση για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, αλλά και από την Αλμερία για να αναλάβει τη δική της τεχνική ηγεσία.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί φυσικά να περιμένει για πολύ (ούτε τον Καγέχα που παίζει μπαράζ με τη Λεβάντε για άνοδο στην Πριμέρα), συνεπώς θα πάει στις επιλογές που από καιρό έχει έτοιμες. Με πιθανότερη πλέον αυτή του Γκαρίδο, αν και κάποιοι θεωρούσαν και χθες ότι ο Ζόρντι Κρόιφ είναι πάντα στο πλάνο του Κορδόν.

Ο Γκαρίδο έχει συνεργαστεί πριν από πολλά χρόνια με τον Κορδόν στη Βιγιαρεάλ με πάνω από εκατό ματς στον πάγκο της, μετά εργάστηκε για λίγο στην Μπέτις και στην Μπριζ και ακολούθως έφυγε για την Αφρική και την Αραβία. Έχοντας συνεργασία με ομάδες στην Αίγυπτο, στο Μαρόκο και σε άλλα κλαμπ, με τελευταίο σταθμό τη Γουιντάντ Καζαμπλάνκα. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα είχε επιστρέψει για λίγο στην Ισπανία για να δουλέψει στην Καστεγιόν και τώρα έχει μπροστά του την ευκαιρία του Ολυμπιακού και του Κορδόν, ώστε να μείνει για καιρό σε μία ομάδα και να υλοποιήσει το πλάνο του αθλητικού διευθυντή.

Ο Ζόρντι Κρόιφ από την πλευρά του αποφάσισε να επιστρέψει στους πάγκους μετά από αρκετά χρόνια, καθώς ο βασικός ρόλος του ήταν αυτός του αθλητικού διευθυντή. Και αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα περισσότερο γι’ αυτόν τον λόγο. Η περίπτωση του Ολλανδού επίσης θα πρέπει να παραμείνει ψηλά στο πλάνο, με τον ίδιο άλλωστε φεύγοντας από την Βαρκελώνη να έχει δηλώσει ότι ήδη έχει βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Δίχως να διευκρινίσει κάτι παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός είναι πια μια ανάσα από τις ανακοινώσεις και εν συνεχεία την παρουσίαση του νέου προπονητή του, ο οποίος είναι από καιρό έτοιμος για να πιάσει δουλειά στον ελληνικό σύλλογο. Έχοντας πλήρη ενημέρωση, καθώς έχει πάρει σχετικές εντολές από τον Κορδόν. Κι αυτό έχει συμβεί τόσο με τον Γκαρίδο όσο με τον Κρόιφ.

Μέχρι να υπάρξει οριστική και επίσημη συμφωνία δεν θα πρέπει τίποτα να αποκλειστεί, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει κάποια ευχάριστη ή δυσάρεστη εξέλιξη σε τέτοιου είδους συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Και έως ότου ο Ολυμπιακός ανακοινώσει τον εκλεκτό του Κορδόν, οι ανατροπές είναι μέσα στο παιχνίδι. Αυτή την ώρα πάντως ο Γκαρίδο (κυρίως) και ο Κρόιφ φέρονται οι επικρατέστεροι. Με τον Ιραόλα να είναι σίγουρα ένας προπονητής που ενδιαφέρει πολύ, όπως συνέβαινε και με τον Μαρθελίνο, αλλά δεν είναι ποτέ εύκολο να προχωρούν όλες οι περιπτώσεις, ειδικά όταν μία ελληνική ομάδα επιχειρεί να φέρει προπονητή από το «πάνω ράφι» του ισπανικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του ΦΩΤΟΣ