Ολυμπιακός: Οι θέσεις που «καίνε»

Στο ψάξιμο για τις καλύτερες λύσεις ο Ολυμπιακός για να αναπληρώσει Εμβιλά και Μπακαμπού, που εκτός συγκλονιστικής ανατροπής δεν θα συνεχίσουν. 

Ολυμπιακός: Οι θέσεις που «καίνε»

Εν αναμονή της πρόσληψης του νέου προπονητή ο Αντόνιο Κορδόν και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχει άμεση ανάγκη προεργασίας για την ενίσχυση που θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός σε όλες τις γραμμές του. Υπάρχουν, όμως, δύο θέσεις που πραγματικά «καίνε» και απαιτούνται γρήγορες και κυρίως εύστοχες ενέργειες από την πλευράς της νέας αθλητικής διεύθυνσης του ελληνικού κλαμπ.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ανατροπής, ο Γιαν Εμβιλά και ο Σίντρικ Μπακαμπού δεν θα συνεχίσουν στον Ολυμπιακό μετά τη λήξη των συμβολαίων τους στο τέλος του μήνα. Ο Γάλλος μέσος ουσιαστικά το έχει ήδη δηλώσει σε συνεντεύξεις που έχει δώσει στην πατρίδα του, αν και όσο δεν κλείνει σε κάποια ομάδα, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Το ίδιο ισχύει και για τον Γαλλοκονγκολέζο σέντερ φορ που δεν έχει αποδεχτεί την πρόταση από τον Ολυμπιακό για επέκταση της συνεργασίας τους, προφανώς επειδή έχει δελεαστεί από τα αρκετά περισσότερα χρήματα της προσφοράς από την Αλ Νασρ του Ντουμπάι. Για οριστική απόφαση του παίκτη έκαναν λόγο ιστοσελίδες στην Αφρική, σε αφιερώματα για τον Μπακαμπού που είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα των φετινών σκόρερ της «μαύρης ηπείρου» με τα 18 γκολ που σημείωσε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρώτος ο Οσιμέν της Νάπολι και δεύτερος ο Σαλάχ της Λίβερπουλ, στην έβδομη θέση ο Μπακαμπού.

Είναι λογικό ο Ολυμπιακός να θέλει να κλείσει άμεσα αυτές τις μεταγραφές για θέσεις που δεν έχει πολλές εναλλακτικές. Ειδικά για εκείνη του αμυντικού μέσου, όπου είχε για χρόνια βασικό και αναντικατάστατο τον Εμβιλά και πριν από αυτόν τον Γκιγιέρμε. Έχουν ακουστεί ήδη κάποια ονόματα όπως ο ίδιος ο… Γκιγιέρμε, ο Αμερικανός Τζόνι Καρντόσο και άλλοι παίκτες αξίας, αλλά τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβει ο Κορδόν μαζί με τον συνεργάτη του, τον Ναβάρο, ο οποίος κοιτάζει παντού και πιθανώς έχει ήδη έτοιμες λύσεις.

Για την κορυφή της επίθεσης ο Ολυμπιακός είχε τα τελευταία χρόνια τη σιγουριά του Ελ Αραμπί, που ήταν δύο χρονιές πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και πέρυσι παραλίγο να περάσει στην τελευταία αγωνιστική τον Φαν Βέερτ και να ξαναβγεί κορυφαίος σε αριθμούς. Η φετινή φθίνουσα πορεία του Μαροκινού αναπληρώθηκε από τα γκολ του Μπακαμπού, με τον Ολυμπιακό να έχει και πάλι μία σταθερή λύση στο σκοράρισμα. Τώρα χρειάζεται ξανά έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή με εγγύηση στο γκολ και αυτός αναζητείται, εφόσον όλα πια δείχνουν ότι ο Μπακαμπού θα φύγει. Ας περιμένουμε τα οριστικά, αλλά έτσι δείχνει το πράγμα εδώ και μέρες.

Για χαφ ο Ολυμπιακός έχει περιπτώσεις δανεικών που δύσκολα θα συνεχίσουν, όπως ο Μπουχαλάκης, ο Κανέ και ο Μαντί Καμαρά που θέλει να μείνει στην Ιταλία. Ο Σαμασέκου το έχει πάρει απόφαση ότι επιστρέφει στη Χοφενχάιμ και θα δει τι θα κάνει από κει και πέρα. Να δοθεί ευκαιρία στον Ντόη να παίξει σε αυτήν τη θέση μπορεί να είναι μία σκέψη, όχι και η πιθανότερη. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα πάει για βασικό «εξάρι» υψηλής ποιότητας και εμπειρίας ώστε να τον έχει μαζί με τον Χουάνγκ και μετά θα δει τι θα κάνει.


Ο Ολυμπιακός ψάχνεται φυσικά και σε άλλες θέσεις. Για στόπερ, για εξτρέμ, εννοείται. Αλλά οι κύριες αναζητήσεις του Κορδόν αυτήν τη στιγμή με αναμονή για άμεσα αποτελέσματα είναι αυτές στο «6» και στο «9».