Ο Ολυμπιακός κερδίζει φέτος ακόμη κι όταν... χάνει...

Πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω για να βρούμε ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός έχασε ντέρμπι στο Καραίσκάκης και οι φίλαθλοι του χειροκροτούσαν και αποθέωναν τους ηττημένους, κι αυτό συνέβη στη νίκη του ΠΑΟΚ, σε ένα αγώνα που ήταν μαγική εικόνα…

Ο Ολυμπιακός κερδίζει φέτος ακόμη κι όταν... χάνει...

Αν αναλύσουμε το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1, θα διαπιστώσουμε ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε χωρίς να δημιουργήσει μια ευκαιρία και ευτύχησε να δει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από διπλό αυτογκόλ, των Γιαννιώτη, Βούκοβιτς. Το γκολ όμως είναι αυτό που δίνει τους τρεις βαθμούς, αφού οι επιθετικοί του Ολυμπιακού αδυνατούσαν να ευστοχήσουν ακόμη και σε κενή εστία. Κι όταν ένας επιθετικός δεν βρίσκει στόχο κερδίζει η αντίπαλη ομάδα, που δεν πίστευε καλά καλά ότι έφυγε από τον Πειραιά με μηδέν στο παθητικό της.

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ, έκανε το καλύτερο παιχνίδι του σε ντέρμπι τα τελευταία χρόνια, πήγε όμως στα αποδυτήρια χωρίς βαθμό. Και δεν έφυγε με σκυμμένο κεφάλι, καθώς οι οπαδοί του εκτίμησαν την προσπάθεια, είδαν πάθος, δύναμη, υπεροχή, αλλά δεν πανηγύρισαν ούτε ένα γκολ σε δέκα κλασικές ευκαιρίες και με εξουδετερωμένο τις περισσότερες φορές τον Πασχαλάκη, τον ήρωα του αγώνα.


Η κακή μέρα από το πρωί φάνηκε και μόλις στο 2΄ο Καμαρά σε ολόκληρη εστία έστειλε τη μπάλα πάνω στον Πασχαλάκη. Κι αυτό συνέβη ουκ ολίγες φορές στην συνέχεια με μοιραίο παίκτη τον σέντερ φορ που δεν μπορούσε να σπρώξει τη μπάλα από ευνοϊκή θέση. Κι όταν δεν μπορείς να πετύχεις γκολ το τελικό σκορ είναι 0-1, αντί 6-1!

Πήγε στράφι το καλό παιχνίδι του Καμαρά, που αλώνιζε όλο το γήπεδο, έκοβε και έραβε, αλλά δεν έβρισκε ούτε ένα συμπαίκτη του να σκοράρει, σε ένα ματς όπου οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν απείλησαν.

“Στο τέλος εμείς θα είμαστε πρωταθλητές” δήλωσε κατηγορηματικά ο Μαρτίνς και στήριξε την αισιοδοξία του στην εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός τη βροχερή νύχτα της 30ης Σεπτεμβρίου. Mε 23 τελικές προσπάθειες, τις 15 στο δεύτερο ημίχρονο και δεν κέρδισε. Δεν ξανάγινε …

Ο κόσμος είχε την ίδια άποψη με τον προπονητή, γιατί είδε ότι χτίζεται μια καλή ομάδα που με το πέρασμα του χρόνου θα γίνεται καλύτερη, αρκεί να βρεθεί ένας σκόρερ. Κι αυτό το πρόβλημα αναδεικνύεται και από τους αριθμούς που λένε 9 γκολ με ισάριθμους σκόρερ, με τους σέντερ φορ να έχουν μόλις από ένα.

Όταν όμως παίζεις μπάλα δεν ανησυχείς πολύ, γιατί στο άμεσο μέλλον θα μετουσιωθεί η υπεροχή και οι ευκαιρίες σε γκολ και νίκες και βρισκόμαστε μόλις στην πέμπτη αγωνιστική, ο δρόμος είναι μακρύς και υπάρχει πίστη απ όλους.

Και είναι κρίμα να “κρεμάσουμε” τον Γιαννιώτη που ζήτησε στο τέλος συγγνώμη από τον κόσμο που τον χειροκρότησε και τραγούδησε μαζί με τους παίκτες, λες και ήταν νικητές. Δεν κέρδισαν τους τρεις βαθμούς , ήταν όμως νικητές στη συνείδηση των φιλάθλων τους και ο ένας βαθμός από την κορυφή είναι ένα …τίποτα.

“Διπλό μες στο Μιλάνο” ζητούσαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα, αυτό όμως που αποτελεί προτεραιότητα, είναι η νίκη την ερχόμενη Κυριακή στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ για να γίνει απόσβεση της άτυχης βραδιάς με τον ΠΑΟΚ.