Η ώρα της αλήθειας για Παναθηναϊκό

Πόντο-πόντο ψηλώνει ο Παναθηναϊκός στο φετινό πρωτάθλημα. Ρίχνει μπόι σαν έφηβος πάνω στην ανάπτυξη...Όμως τώρα είναι η ώρα της αλήθειας...

Η ώρα της αλήθειας για Παναθηναϊκό

Με τη χτεσινή (2-1) απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα τα πιτσιρίκια του Γιώργου Δώνη έφτασαν τις πέντε νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, αναγκάζοντας πολλούς να αναθεωρήσουν τις δυσοίωνες προβλέψεις που έκαναν το καλοκαίρι περί υποβιβασμού. Τώρα μόνο μαζεύουν εύσημα, το μεγαλύτερο από τα οποία προήλθε από τον προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς που δήλωσε πρόσφατα ότι υπολογίζει τον Παναθηναϊκό στους διεκδικητές του τίτλου!

Πρόκειται για κοπλιμάν του Πορτογάλου, ο οποίος προφανώς θέλησε να καταδείξει με τη δήλωση αυτή ότι τίποτα δεν αποκλείεται στο φετινό πρωτάθλημα το οποίο ναι μεν ξεκίνησε ως κούρσα τριών αλόγων αλλά η πίστα είναι μεγάλη και ο δρόμος μέχρι το νήμα μακρύς, μήνυμα σαφές και ακρυπτογράφητο στους ποδοσφαιριστές του.

Πράγματι είμαστε ακόμη στην αρχή της διαδρομής και τα όποια συμπεράσματα πρώιμα. Το δίχως άλλο, ο Παναθηναϊκός είναι μέχρι τώρα η έκπληξη της διοργάνωσης και άξιος συγχαρητηρίων για αυτά που έχει πετύχει, στηριζόμενος αποκλειστικά στο ταλέντο των νεαρών παικτών του και στη δουλειά του προπονητή, Γιώργου Δώνη, και δίχως να δεχθεί το παραμικρό «σπρώξιμο» από τη διαιτησία –τουναντίον, όπως φάνηκε και στο ματς με τα Γιάννινα.

Ανέβηκε σκαλί-σκαλί (Ξάνθη, ΑΕΛ, Λεβαδειακός, Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα) την κλίμακα, κερδίζοντας αγώνες με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας ο καθένας αλλά κανέναν που να είναι τόσο μεγάλος για να δοκιμάσει τις αντοχές του, οι οποίες κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι, ούτε καν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές αυτού του μικρού θαύματος.

Πρώτα η ομάδα έμαθε να κερδίζει όπως-όπως, προκειμένου να βγάλει τη θηλιά που της είχε περάσει από πέρσι ο μεγαλομέτοχος στο λαιμό (βλέπετε -6 βαθμοί), ύστερα να κερδίζει με στυλ και, χτες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, να κερδίζει με ανατροπή. Οι νίκες φέρνουν ωρίμανση στους νεαρούς ποδοσφαιριστές και σφυρηλατούν τον χαρακτήρα τους.

Τα δύσκολα όμως τώρα έρχονται για τον Παναθηναϊκό. Πρώτο κρας-τεστ την επόμενη αγωνιστική στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα που είναι ομάδα ισχυρή και το έδειξε στις αναμετρήσεις της με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό. Κι ακολουθούν τα τρία ντέρμπι την 8η, 9η, 10η αγωνιστική με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Μέσα από αυτά τα ματς θα φανεί αν ο Παναθηναϊκός είναι ένα πυροτέχνημα ή ένα δένδρο που έχει απλώσει τις ρίζες του…