Παναθηναϊκός: Όλα τα χρήματα της ΕΡΤ στην εφορία

Το συμφωνηθέν ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ ανάμεσα σε ΕΡΤ και ΠΑΟ έχει εκχωρηθεί στην εφορία για την αποπληρωμή των χρεών. 

Παναθηναϊκός: Όλα τα χρήματα της ΕΡΤ στην εφορία

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε περίοδο αναδιάρθωσης με στόχο το οικονομικό «συμμάζεμα». Γι' αυτό το λόγο οι «πράσινοι» έχουν ρίξει κατά πολύ το μπάτζετ τους, το οποίο δεν ξεπερνάει τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Από την ΕΡΤ έχει συμφωνηθεί να λάβουν ένα ποσό λιγότερο κατά 300 χιλιάδες, δηλαδή 4,2 εκατ. ευρώ, όσα έπαιρναν δηλαδή και τα προηγούμενα χρόνια από την Nova.

Το ποσό αυτό πάντως δεν πρόκειται να κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ, αλλά έχει εκχωρηθεί στην εφορία για την αποπληρωμή των χρεών της προς το δημόσιο, όπως αναφέρει η Live Sport.

Με την κίνηση αυτή ξεπεράστηκε ένα πρόβλημα που θα αντιμετώπιζαν οι «πράσινοι». Συγκεκριμένα, προκειμένπου να εισπράξει η ΠΑΕ τα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο θα ήταν υποχρεωτική η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας και επειδή υπήρχαν χρέη, ακόμα και στην περίπτωση που είχαν ρυθμιστεί, ο σύλλογος δεν θα μπορούσε να εισπράξει τα χρήματα.

Η Super League πάντως είχε λύση για το συγκεκριμένο θέμα: θα υπέγραφε συμβόλαιο με την ΕΡΤ για λογαριασμό και των επτά άστεγων τηλεοπτικά ομάδων κι έπειτα θα τους μοίραζαν τα χρήματα.