Αλμέιδα: «Πηγαίνω σε μέρη που σέβονται το πρότζεκτ μου και με αγαπάνε»

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για την κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε στη Ρίβερ Πλέιτ.

Αλμέιδα: «Πηγαίνω σε μέρη που σέβονται το πρότζεκτ μου και με αγαπάνε»

Συνέντευξη σε Μέσο της Αργεντινής παραχώρησε ο Ματίας Αλμέιδα και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ, στη Ρίβερ Πλέιτ, ενώ αναφέρθηκε και στη μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα.

Αναλυτικά ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε:

«Ήταν η πρώτη μου εμπειρία στην Ευρώπη και να ολοκληρώνεται έτσι είναι πολύ σημαντικό. Είμαι χαρούμενος. Ζω στο παρόν. Θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου ως προπονητής όπως έκανα και ως παίκτης. Πηγαίνω σε μέρη που νιώθω ότι με αγαπάνε, που θα σεβαστούν τα πρότζεκτ μου και τους χρόνους μου. Δεν υπάρχει κάτι μαγικό στο ποδόσφαιρο. Σε τρία παιχνίδια δεν πρόκειται να ανακαλύψεις τίποτα. Πιστεύω στη μακροχρόνια δουλειά και παίρνω το ρίσκο», είπε χαρακτηριστικά ο Αλμέιδα.

Για το αν θα επέστρεφε στη Ρίβερ Πλέιτ: «Δεν σκέφτομαι τη Ρίβερ. Σκέφτομαι μόνο την ομάδα της οποίας ηγούμαι. Πρόκειται να παίξουμε στο Champions League. Οι στόχοι μου είναι διαφορετικοί. Η επιθυμία μου είναι διαφορετική. Έχω ήδη υπάρξει στη Ρίβερ. Τα έδωσα όλα. Δεν νομίζω ότι μπορώ να δώσω κάτι περισσότερο. Μου άρεσε τι έκανε ο Γκαγιάρδο, τι κάνει τώρα ο Ντεμικέλις. Τώρα είμαι οπαδός της ομάδας. Το "εγώ" δεν μπορεί να με νικήσει. Πρέπει να ξέρω να λέω "όχι". Απόλαυσα τις καλές στιγμές, αλλά νομίζω πως η περίοδός μου στη Ρίβερ έχει τελειώσει. Έχω κουραστεί να μιλάω για αυτά που έγιναν 12 χρόνια πριν. Νομίζω πως η καριέρα μου είναι πολύ σημαντική. Αισθάνομαι πως αυτό που κάνω υποβαθμίζεται. Ήμουν εκεί που έπρεπε να είμαι, έδωσα αυτά που έπρεπε να δώσω ως παίκτης και ως οπαδός της Ρίβερ. Σε μια εβδομάδα παίζω ακόμα έναν τελικό», σχολίασε.

Για όσα έχει βιώσει στην καριέρα του: «Είχα εξαιρετικούς προπονητές από τους οποίους πήρα πολλά καλά πράγματα και έχω πάρει λίγα από όλους. Το ποδόσφαιρο επίσης αλλάζει. Αλλά υπάρχουν πράγματα που παραμένουν τα ίδια και τα αξιολογώ. Είχα τρομερούς προπονητές στην καριέρα μου», υποστήριξε ο Αργεντινός τεχνικός, ο οποίος έχει πάντα στην καρδιά του τον αγαπημένο του μπαμπά. «Ζω και σκέφτομαι τον πατέρα μου. Ο θάνατος του πατέρα μου, άλλαξε τη ζωή μου. Ήμουν πολύ θυμωμένος από τον τρόπο που έφυγε από τη ζωή από τον Covid. Μου λείπει κάθε μέρα. Ήταν ένας καλός και έντιμος άνθρωπος»