Ολυμπιακός: «Γύρισε» και η τύχη για Τζολάκη

Ο Κώστας Τζολάκης κράτησε το «μηδέν» στα τρία ντέρμπι του Ολυμπιακού στο τέλος της σεζόν, έχοντας σταθερή παρουσία και αυτή τη φορά και τύχη που είναι απαραίτητη σε όλους τους γκολκίπερ. 

Ολυμπιακός: «Γύρισε» και η τύχη για Τζολάκη

Όταν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης τραυματίστηκε στο ματς με τον Άρη στην Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Τζολάκης πήρε την ευκαιρία που περίμενε για να υπερασπιστεί ξανά σε σερί αγώνων την εστία του Ολυμπιακού. Και μάλιστα με μαζεμένα ντέρμπι μετά το 5-0 επί του Βόλου όπου δεν είχε πίεση.

Ο Τζολάκης είχε δεχτεί αρκετά γκολ στα προηγούμενα παιχνίδια του στη σεζόν, δίχως να έχει ευθύνη ίσως σε κανένα από αυτά. Με κάποιες περιπτώσεις να ήταν όντως πολύ άτυχες για τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, κυρίως γιατί ήταν τέτοιες στις οποίες δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό. Τόσο στην αρχή της σεζόν και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όσο και στη διάρκειά της.

Στα τρία τελευταία ντέρμπι ο Τζολάκης έδειξε απολύτως έτοιμος και πολύ βελτιωμένος σε κάθε τομέα ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Είχε, όμως, αυτή τη φορά και την τύχη με το μέρος του, απαραίτητο στοιχείο για κάθε τερματοφύλακα, ακόμη και για τους κορυφαίους του κόσμου.

Με την ΑΕΚ είχε την τύχη να αποκρούσει ο Εμβιλά λίγο πριν από τη γραμμή το σουτ. Με τον Παναθηναϊκό είδε το πλασέ του Μπερνάρ να πηγαίνει στο δοκάρι της εστίας του. Και με τον ΠΑΟΚ είδε την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ σε ένα σουτ του Κωνσταντέλια, αλλά και στην κεφαλιά του Κεντζιόρα, εκεί όπου η άμυνα της ομάδας ήταν από τις λίγες φορές που δε λειτούργησε καθόλου καλά σε στατική φάση.

Ο Τζολάκης έδωσε πολλά σε αυτά τα παιχνίδια και φυσικά πήρε κι ο ίδιος πολλά σε επίπεδο αυτοπεποίθησης για τα επόμενα χρόνια του στον Ολυμπιακό.