Ολυμπιακός: Τα τρία ντέρμπι, τα κέρδη και οι παγίδες

Δύο νίκες και μία ισοπαλία στα τρία τελευταία ντέρμπι ο Ολυμπιακός, είδε πράγματα για το μέλλον, να παρασυρθεί θετικά από αυτά. Το πιο μεγάλο κέρδος

Ολυμπιακός: Τα τρία ντέρμπι, τα κέρδη και οι παγίδες

Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τούμπα νικώντας 1-0 τον ΠΑΟΚ. Όπως είχε νικήσει, με 1-0, τον Παναθηναϊκό. Όπως θα μπορούσε να είχε νικήσει, 1-0, την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς πάλι είχε κρατήσει πίσω και είχε σκοράρει με τον Μπακαμπού, στο γκολ που δεν μέτρησε.

Τα ντέρμπι ο Ολυμπιακός τα πήρε στο τέλος της σεζόν με έναν τρόπο που δεν είναι ακριβώς στη νοοτροπία του. Αλλά ήταν ουσιαστικός και είχε μαχητικότητα και εξυπνάδα. Δεν κράτησε αυτός την μπάλα, την άφησε στον αντίπαλο, περίμενε και χτύπησε την κατάλληλη στιγμή.

Πήρε έτσι την τρίτη θέση, στόχος που δεν υπήρχε σε αυτούς στο ξεκίνημα, αλλά έγινε μετά την οριστική απώλεια του τίτλου και τη δεύτερης θέσης. Πάρα πολλά είχαν συμβεί έως τότε, τα έχουμε πει και ξαναπεί, δεν υπάρχει λόγος επανάληψης. Με ευθύνες του ίδιου του Ολυμπιακού και όχι μόνο δικές του. Θα μπορούσαν ακόμη κι έτσι να είναι αλλιώς τα πράγματα. Για λεπτομέρειες πολλές φορές, όπως το είπε μετά το ντέρμπι της Τούμπας και ο Λουτσέσκου αναφερόμενος στη δική του ομάδα.

Από αυτά τα τρία τελευταία ντέρμπι, ο Ολυμπιακός φυσικά κρατά ότι είναι μία ομάδα που στην Ελλάδα μπορεί να κερδίζει τον καθένα. Πρωταθλητές, Κυπελλούχους, όλους. Πάντα γινόταν αυτό, πάντα θα γίνεται. Κρατά επίσης ότι έχει δύο τερματοφύλακες ικανούς για να είναι η βάση του στη νέα σεζόν. Ο Πασχαλάκης και ο Τζολάκης είναι τερματοφύλακες για Ολυμπιακό. Ο πρώτος είναι πιο έμπειρος, το έδειξε από την πρώτη στιγμή παρά τα όσα προβλήματα υπήρχαν, θα συνεχίσει να το κάνει. Ο δεύτερος δεν είναι πλέον φέρελπις. Είναι ένας έτοιμος γκολκίπερ υψηλού επιπέδου. Όχι επειδή έπιασε τη σουτάρα του Κουλιεράκη. Ή επειδή δεν δέχτηκε γκολ σε κανένα από τα τελευταία τέσσερα ματς. Φαίνεται από τον τρόπο που κινείται στην εστία και μακριά από αυτή.

Ο Ολυμπιακός ήταν δυνατός, συμπαγής και επικίνδυνος στην κόντρα σε αυτά τα ματς. Έτσι πρέπει να συνεχίσει να είναι στη νέα σεζόν, με τη διαφορά ότι η ποιότητά του ως ομάδα θα πρέπει σαφώς να είναι πολύ μεγαλύτερη από την φετινή. Με τις απαραίτητες κινήσεις να αναμένονται με τις αφίξεις προπονητή και τεχνικού διευθυντή. Ασχέτως σε ποια διοργάνωση τελικά θα παίξει.