Ολυμπιακός: Να διαβαστεί σωστά και το 1-0 επί του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν

Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού δεν ήταν απάντηση μόνο στους μυθιστοριογράφους, αλλά και απάντηση στον ίδιο του τον εαυτό!

Ολυμπιακός: Να διαβαστεί σωστά και το 1-0 επί του Παναθηναϊκού ενόψει της νέας σεζόν

Ο Ολυμπιακός δεν είχε σκοπό να δει τους παίκτες του Παναθηναϊκού να κάνουν φιέστα στο Καραϊσκάκη. Δεν είχε καμία τέτοια διάθεση και αυτό σας το τονίζαμε από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» για το ντέρμπι.

Το συζητούσαν στα αποδυτήρια ότι θα χτυπούσαν και το ματς με την ΑΕΚ, και αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο επειδή ήθελε να δώσει απαντήσεις στους μυθιστοριογράφους, αλλά επειδή ήθελε να δώσει πρώτα απ’ όλα απαντήσεις στον εαυτό του και να παίξει για την ιερή ερυθρόλευκη φανέλα.

Με την ΑΕΚ κόντεψε να κερδίσει, όπως κόντεψε και να χάσει. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε, αλλά κόντεψε να ισοφαριστεί με τον Μπερνάρ στη φάση του δοκαριού και κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελισσόταν το ντέρμπι αν γινόταν το 1-1 στο 72’.

Αυτό που μένει στο τέλος της ημέρας είναι ότι κανένας δεν έχει να προσάψει το παραμικρό στον Ολυμπιακό.

Ο Ζοσέ Ανιγκό επέλεξε την τακτική της Ν. Φιλαδέλφειας και με υπομονή πήρε το ματς απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, που όντως έδειχνε να είναι επηρεασμένος από τα κρούσματα κορονοϊού που «θέρισαν» το Κορωπί. Καταλαβαίνουμε τον εκνευρισμό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος.

Όταν ο Παναθηναϊκός φέρνει 0-0 με την ταλαιπωρημένη από ιώσεις ΑΕΚ στη Λεωφόρο, 1-1 με τον αποδεκατισμένο ΠΑΟΚ πάλι μέσα στη Λεωφόρο και 0-0 με τον Βόλο ξανά στη Λεωφόρο, τότε είναι άξιος της μοίρας του. Όταν σε τρία ματς στο σπίτι του φέρνει τρεις ισοπαλίες, ενώ όλες οι συγκυρίες είναι υπέρ του, τότε έχουν βάλει και οι «πράσινοι» το χεράκι τους για να χάσουν τον τίτλο. Δεν το έχασαν δηλαδή από τον κορονοϊό. Μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός όλη τη σεζόν βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, προφανώς και δεν έκανε κάποια φοβερή εμφάνιση κόντρα στο «τριφύλλι». Έπαιξε «τόσο – όσο». Οπότε, ας μην παραμυθιαστούμε από τη νίκη και να θεωρήσουμε ότι θα πρέπει να γίνουν δεύτερες σκέψεις για ορισμένους στο ρόστερ. Θα πρέπει να διαβαστεί σωστά και αυτό το ματς, όπως πρέπει να διαβαστούν σωστά και οι ήττες. Ούτε υπερενθουσιασμός, ούτε υπεραπογοήτευση έχουν χώρο στον Ολυμπιακό με ορίζοντα την επόμενη σεζόν.