Ολυμπιακός: Ο παραγκωνισμός του Σαμασέκου και η συμβολή του στο ματς με την ΑΕΚ

Ο Ντιαντιέ Σαμασέκου επέστρεψε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού μετά από περίπου ένα μήνα που ο Ζοσέ Ανιγκό είχε επιλέξει να τον έχει εκτός ομάδας.

Ολυμπιακός: Ο παραγκωνισμός του Σαμασέκου και η συμβολή του στο ματς με την ΑΕΚ

Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Ζοσέ Ανιγκό επανέφερε στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού τον Ντιαντιέ Σαμασέκου. Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής αποδείχτηκε καθοριστικός στην εξέλιξη του αγώνα, αφού έκανε πιο σφιχτή την ομάδα στο αναστατικό κομμάτι και κράτησε το μηδέν σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι.

Ο Σαμασέκου ήταν πρωταγωνιστής και στη μεγάλη ευκαιρία που έχασε ο Μπιέλ, αφού αυτός έκανε το σουτ που ανάγκασε τον Αθανασιάδη σε δύσκολη απόκρουση. Ο 27χρονος χαφ είχε πολύ καλή παρουσία και πολύ καλά τρεξίματα σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων και αποδείχτηκε πως έλειψε από τα προηγούμενα ματς.

Η τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ο Σαμασέκου ήταν το 2-2 με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε εκείνο το ματς τον είχε βάλει ο Μίτσελ για 16 λεπτά. Μετά από εκείνο το ματς ο Ισπανός παραιτήθηκε και ο Ανιγκό τον είχε αφήσει στο περιθώριο προτιμώντας να παίζει με τον Βαλμπουενά. Ήταν εκτός 20άδας με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ (εντός) και ήταν στον πάγκο στην ήττα με τον Άρη. Έπαιξε για 22 λεπτά στο 5-1 επί του Βόλου και αγωνίστηκε βασικός στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Μίτσελ είχε βρει έναν ρόλο στον Σαμασέκου και είναι αλήθεια πως σε όσα ματς τον είχε χρησιμοποιήσει ήταν θετική η παρουσία του. Θυμίζουμε πως ο Αφρικανός είναι δανεικός από τη Χόφενχαϊμ και πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το transfermarkt είναι 10 εκατ. ευρώ.