Ολυμπιακός: Για την αξιοπρέπειά του και με τον Παναθηναϊκό!

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Ν. Φιλαδέλφεια, έπαιξε για την αξιοπρέπειά του, θα μπορούσε να φύγει με το τρίποντο, πιέστηκε στο τελευταίο μισάωρο και τώρα οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με τον Παναθηναϊκό στο άδειο Καραϊσκάκη.

Ολυμπιακός: Για την αξιοπρέπειά του και με τον Παναθηναϊκό!

Τέτοια εναλλαγή συναισθημάτων στη Ν. Φιλαδέλφεια είχαν πολλά χρόνια να ζήσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Αυτό οφείλεται, όμως, τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον ΠΑΟΚ που δεν παρουσιάστηκαν αδιάφοροι στα ματς με την «Ένωση» και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα, καθώς και οι δυο τους έχουν το κίνητρο της 3ης θέσης.

Ο Ζοσέ Ανιγκό αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μία τριάδα στα χαφ αποτελούμενη από παίκτες - σκυλιά (σ.σ. εξαιρετικός ο Σαμασέκου), έτσι ώστε να μην την ξαναπατήσει όπως στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο τού βγήκε μια χαρά η συγκεκριμένη τακτική προσέγγιση, αφού η ΑΕΚ αναγκαζόταν να πάει περισσότερο το παιχνίδι στα άκρα ή να επιχειρεί με βαθιές μπαλιές στην πλάτη των Σωκράτη και Μπα να δημιουργήσει κινδύνους προς την εστία του Τζολάκη. Ένας Τζολάκης που δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός έδωσε χώρους στην ΑΕΚ, η «Ένωση» ανέβασε τις γραμμές της και οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να «σκοτώσουν» τον αντίπαλό τους με κάποιες από τις φαρμακερές αντεπιθέσεις που έβγαλαν, με το VAR να του ακυρώνει μάλιστα το γκολ του Μπακαμπού για... χιλιοστά και τον Μπιέλ να χάνει τεράστια ευκαιρία!

Η αλήθεια είναι ότι μόλις ξεσηκώθηκε η Ν. Φιλαδέλφεια στο γκολ της ισοφάρισης του ΠΑΟΚ, οι παίκτες της ΑΕΚ σαν να πήραν τα πάνω τους ψυχολογικά και άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά τον Ολυμπιακό. Ένας Ολυμπιακός που με μαζική άμυνα προσπαθούσε να κρατήσει τους «κιτρινόμαυρους» μακριά από την εστία του. Άλλες φορές τα κατάφερε, άλλες όχι, αλλά επί της ουσίας ο Τζολάκης δεν χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη απόκρουση, καθώς οι τελικές των παικτών της ΑΕΚ ήταν... τζούφιες και ειδικά του Λιβάι που τα έκανε όλα μια χαρά και τα μουντζούρωνε όλα στην εκτέλεση.

Οι γηπεδούχοι θεωρούσαν μετά το ματς ότι από πλευράς Ολυμπιακού έγιναν πολλές καθυστερήσεις, αντιθέτως οι «ερυθρόλευκοι» απορούσαν με τα 9 λεπτά καθυστερήσεων, αλλά όλα αυτά είναι μέσα στο «παιχνίδι» όταν θες να πάρεις ένα αποτέλεσμα.

Οι Πειραιώτες ήταν κυνικοί στη Ν. Φιλαδέλφεια και θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στην ΑΕΚ. Ξεκάθαρα η απόφαση του Ανιγκό να θωρακίσει τον άξονα του Ολυμπιακού, λειτούργησε σημαντικά και έβγαλε εκτός ρυθμού την «Ένωση» που είχε παίκτες που προέρχονταν από ίωση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρει τα credits o Ανιγκό. Κατάλαβε το λάθος που είχε κάνει στο 1-3 του Καραϊσκάκη, το διόρθωσε και στο πρώτο ημίχρονο τού βγήκε.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού τώρα περιμένει έναν πιο... κανονικό Ολυμπιακό απέναντι στον Παναθηναϊκό στο άδειο Καραϊσκάκη την Κυριακή (7/5). Έναν Ολυμπιακό που θα επιτεθεί, που θα έχει εκείνος την κατοχή και θα κυνηγήσει το τρίποντο. Το οφείλει στην Ιστορία του και στον κόσμο του να παίξει για την αξιοπρέπειά του και κόντρα στο «τριφύλλι»... Μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε δηλαδή: Ο Παναθηναϊκός είναι ο «αιώνιος αντίπαλός» του.