Ο Ολυμπιακός θα παίξει για τον Ολυμπιακό

Όταν ο Ολυμπιακός σπάνια δεν παίρνει τον τίτλο δεν ενδιαφέρεται ποιος θα πάρει τον τίτλο. Τα τελευταία ντέρμπι είναι για τις δικές του εντυπώσεις. Για πολλά... Άρη μου. 

Ο Ολυμπιακός θα παίξει για τον Ολυμπιακό

Έχει παραγίνει η κουβέντα σχετικά με το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στα ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Μέχρι και οι πολιτικοί στις προεκλογικές καμπάνιες τους έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα.

Ο Ολυμπιακός τις λίγες φορές σε αυτές τις τελευταίες δεκαετίες που δεν πανηγυρίζει ο ίδιος τον τίτλο, δεν ενδιαφέρεται για το ποιός θα είναι πρώτος στη θέση του. Ο Ολυμπιακός θα παίξει για τον Ολυμπιακό και όχι για να εξυπηρετήσει τις προσδοκίες άλλων. Αυτό θα πρέπει να γίνει. Κι ό,τι καταφέρει.

Προφανώς όλοι ξεχνούν ότι υπάρχει ο στόχος του Europa League που δεν είναι καθόλου αμελητέος. Κι είναι επίσης σενάρια καφενείου όσα λέγονται σχετικά με το τι θα κάνει η ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ, αν έχει πάρει το πρωτάθλημα ή αν δεν το έχει πάρει. Για τη νίκη θα πάει. Για το νταμπλ ή για μία κούπα.

Το φινάλε αυτής της ατέλειωτης και γεμάτης στραβά σεζόν για τον Ολυμπιακό έχει και το νόημα να διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις. Με νίκες στα ντέρμπι θα τις διασκεδάσει. Κι αν μπορέσει να πάει τη διαφορά από την κορυφή κάτω από τους οκτώ βαθμούς.

Γιατί μετά θα λέει (και δεν θα λένε) ότι εκτός όλων των άλλων έχασε ο ίδιος οκτώ βαθμούς από τον «φίλο» του τον Άρη που δεν πήρε βαθμό από κανέναν άλλον.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού περιμένει να δει την ομάδα να τα δώσει όλα στα τρία τελευταία ματς. Να βγει τρίτος, να δώσει εμπράκτως αυτή τη συγγνώμη που αντρίκεια ζήτησε ο Χουάνγκ, να τιμήσει το τέλος της ανεπανάληπτης και μυθικής καριέρας του Βαλμπουενά και άλλα πάρα πολλά. Ενόψει της επόμενης χρονιάς, μιας άλλης χρονιάς. Κανονικής.